A început procesul în legătură cu atentatul comis în metroul din Sankt Petersburg în aprilie 2017

Publicat:

Procesul a unsprezece persoane acuzate de implicare în atentatul ce a făcut 15 morţi în metroul din Sankt Petersburg în aprilie 2017 s-a deschis marţi la un tribunal militar din al doilea oraş ca mărime al Rusiei, relatează France Presse, scrie Agerpres.

Acest atentat cu bombă într-un tren de metrou, care se afla atunci între două staţii din centrul fostei capitale imperiale, a făcut 15 morţi şi aproximativ 70 de răniţi la 3 aprilie 2017. Presupusul autor, Akbarjon Djalilov, un bărbat de 22 de ani originar din Kârgâzstan, a fost ucis în explozie.


Citește și : Brexit/Macron: Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie

Zece persoane care au compărut marţi în prima zi a procesului sunt acuzate de complicitate, mai ales de fabricare de arme şi explozivi, precum şi de documente false.

Al unsprezecelea bărbat, Abror Azimov, este la rândul său, potrivit anchetatorilor, “unul dintre organizatorii” atentatului.

Potrivit anchetatorilor, Azimov şi fratele său Akram, de asemenea judecat, erau în contact cu un grup terorist din Turcia, de unde au primit bani.

Instalaţi într-o cuşcă de sticlă a tribunalului militar, acuzaţii au avut posibilitatea să schimbe câteva cuvinte cu jurnaliştii înainte ca procesul să înceapă.

“Sunt nevinovată”, a spus Şokista Karimova, în vârstă de 47 de ani. Această vânzătoare uzbecă de fructe a fost arestată la Moscova la câteva săptămâni după atentat. Ea susţine că grenada şi detonatoarele descoperite la ea au fost lăsate de serviciile de securitate ruse FSB.

Citește și : Varadkar îndeamnă liderii europeni să fie deschişi la orice propuneri credibile privind Brexit-ul

Suspecţii, care au fost arestaţi în diferite oraşe din Rusia, au fost plasaţi în arest preventiv la Moscova în aşteptarea procesului lor, înainte de a fi transferaţi la Sankt Petersburg.

Atacul a fost revendicat de un grup puţin cunoscut legat de Al Qaida, “Batalionul imamului Şamil”, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.