A început sezonul vacanțelor: Turcia, destinația preferată a moldovenilor. De la cât începe o ofertă

Publicat:

A început sezonul vacanțelor: Turcia, destinația preferată a moldovenilor. De la cât începe o ofertă

Toți copiii au intrat în vacanța mare, iar părinții – în febra alegerii unei destinații pe litoral cât mai prielnice. Ofertele pentru moldoveni sunt diverse, iar specialiștii din turism vin cu recomandări care vor ușura alegerea. Cele mai populare rămân a fi stațiunile din Turcia și Bulgaria – două zone cu specific total diferit, dar îndrăgite de moldoveni pentru zboruri/rute directe, scrie unimedia.info.

Turcia și anume litoralul mediteranean este în topul preferințelor pentru comoditatea și complexitatea serviciilor oferite. Destinația prevede zboruri directe din Chișinău și pachete bine organizate pentru familii – transfer până la hotel și o gamă largă de servicii pentru copii, de la alimentație specializată, până la terenuri de joacă, mini cluburi și animație profesionistă.


Cea mai populară zonă este Kemer, chiar dacă plajele sunt cu pietriș, datorită munților aproape de litoral – stațiunea oferă priveliști frumoase și temperaturi mai confortabile în iulie și august.

Zona Belek are hotele de categorie înaltă, chiar luxoase, cu plaje de nisip și intrare lină – perfecte pentru copii.

Nu în ultimul rând, agenții de turism recomandă stațiunea Alanya – cea mai departe de aeroport dar mai accesibilă ca preț și unele zone cu nisip și intrare lină în mare.

Specialiștii atenționează oamenii să aleagă foarte atent destinațiile, pentru că nu întotdeauna numărul de stele afișat pe hotel corespunde cu realitatea și condițiile oferite.

Pe locul doi în topul preferințelor moldovenilor, ca destinație de vară se plasează litoralul Bulgariei.

Pachetele turistice prevăd deplasarea cu autocarul, ceea ce oferă prețuri mai accesibile. Puține hotele dispun de zone private la plajă. În general, plajele în Bulgaria sunt municipale, iar ca și distracție pentru copii, de regulă, totul se limitează la mini-club, în cadrul hotelului și alte activități, dar deja în afara acestuia.

Stațiunea cu o infrastructură dezvoltată și multe activități extra este Sunny Beach – aproape de orașul vechi Nessebar și de renumitul aquapark „Action Aquapark”.

Dacă doriți o zonă mai liniștită, optați pentru orășelul St. Vlas – mai puțin aglomerat, aici găsiți mai puține hotele și mai multe cazări tip apartament, ceea ce nu atrage mulți turiști deși amplasarea geografică a stațiunii oferă priveliști destul de spectaculoase.

La capitolul cazare, bulgarii au oferte foarte atractive – se pot alege și hotele de 3*/4* care să ofere servicii de calitate – camere spațioase și curate, alimentație variată și gustoasă, fiind un bun raport preț – calitate.

Cât te costă o vacanță în Turcia sau Bulgaria?

Prețurile pentru un hotel de 5* în Turcia, de tip familial, în luna iunie, pentru o familie formată din doi adulți și un copil până la 12 ani, încep de la 2212 euro cu zbor inclus și pot depăși chiar și 11 mii de euro, în funcție de hotelul ales.

Prețurile pentru un hotel familial cu plajă privată, în Sunny Beach, Bulgaria, pentru o familie formată din doi maturi și un copil de până la 12 ani, în luna iunie, încep de la 1 044 euro, cu bilet la autocar inclus și pot depăși 2 mii de euro, la fel, în funcție de hotelul ales.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia Ministrul Economiei Dumitru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.