X

A încercat să mituiască un inspector ANTA și a rămas șomer

A încercat să mituiască un inspector ANTA și a rămas șomer

Șoferul unui microbuz marfar a fost privat de dreptul de a mai utiliza unitatea de transport după ce a încercat să mituiască un inspector ANTA.

Citește și: Se golește rezerva statului de grâu alimentar

Pentru a nu fi documentat, conducătorul auto, care transporta ilicit mărfuri a încercat să mituiască inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA). Acesta fiind stopat pentru verificările de rigoare de o echipă mobilă a Agenției în regiunea de nord a țării și supus  verificării s-a constatat că, nu deținea acte permisive pentru activitatea desfășurată.

În loc să se conformeze rigorilor legale, șoferul a recurs la o acțiune ilegală și a oferit mită angajaților ANTA, în vederea evitării suportării sancțiunilor prevăzute lege, însă angajații Agenției au refuzat beneficiile propuse, sesizând imediat incidentul Centrului Național Anticorupție.

În urma apelului funcționarului Agenției, ofițerii anticorupție, s-au deplasat la fața locului și au documentat cazul de corupție conform procedurilor stabilite, iar angajații ANTA au finalizat adoptarea deciziei de sancționare contravențională cu suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe un termen de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

Tags: Agenția Națională Transport Auto (ANTA)control ANTAinspectori ANTA
Știrile zilei