X

A MURIT Kenneth Starr, procurorul din dosarul Clinton/Lewinsky

Fostul procuror Kenneth Starr, care a condus acuzarea împotriva preşedintelui democrat Bill Clinton în cazul Monica Lewinsky, a murit marţi la vârsta de 76 de ani, a anunţat familia sa, scrie AFP, potrivit agerpres.

Juristul, care l-a apărat pentru scurt timp pe Donald Trump într-un alt proces de destituire, a murit într-un spital din Houston “din cauza unor complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale”, a precizat familia sa într-un comunicat.

Citește și : Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns pentru ultima dată la Palatul Buckingham – VIDEO

Kenneth Starr a dobândi notorietate mondială la sfârşitul anilor 1990, investigând, în calitate de procuror special, legătura lui Bill Clinton cu o stagiară de la Casa Albă, Monica Lewinsky.

Combativitatea sa împotriva preşedintelui, pe care l-a constrâns să-şi dezvăluie public escapadele sexuale, nu a fost suficientă pentru a-l doborî: Bill Clinton a fost în cele din urmă achitat de Senat în 1999.

Citește și : Prinţesa Anne, singura fiică a reginei Elizabeth II: Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi

Kenneth Starr, care nu şi-a ascuns niciodată sensibilităţile republicane, a lucrat apoi ca avocat, profesor, rector universitar sau comentator pentru canalul conservator Fox News.

În ianuarie 2020, el a participat la apărarea lui Donald Trump în cursul primului său proces de destituire. Acuzat că a condiţionat ajutorul militar acordat Ucrainei de deschiderea unei anchete asupra fiului rivalului său Joe Biden, preşedintele republican a fost achitat graţie sprijinului senatorilor din partidul său.

Tags: Bill ClintonCasa AlbaDonald TrumpHoustonJoe BidenKenneth StarrMonica LewinskyprocurorSUA
Categorii: Știrile zilei