X

A patra medalie pentru Republica Moldova! Anastasia Nichita a câștigat argintul la JO de la Paris

A patra medalie pentru Republica Moldova! Anastasia Nichita a câștigat argintul la JO de la Paris

La Jocurile Olimpice de la Paris, Anastasia Nichita a obținut medalia de argint la lupte libere feminine. Moldoveanca a cedat în fața niponei Țugumi Sakurai în finala concursului categoriei de greutate de 57 de kilograme, scrie radiomoldova.md.

Sursa: Facebook: Olympic Moldova

Având un culoar favorabil, și impulsionată de antrenorii Andrei Chiperi și Valeriu Mircea, luptătoarea Anastasia Nichita a avut un debut senzațional în concursul de lupte feminine la categoria de greutate de 57 de kilograme. În optimile de finală, Anastasia a învins-o cu 9:0 pe nemțoiaca Sandra Paruszewski. Moldoveanca s-a întrebuințat exact atât de cât era nevoie, iar asta – pentru a-și păstra forțele în vederea bătăliilor.

În sferturile de finală, Anastasia Nichita a avut din nou o evoluție remarcabilă și nu i-a lăsat absolut nici o șansă braziliencei Julia Penalber. Moldoveanca s-a impus în mod cât se poate de convingător, prin „tuș”! Astfel luptătoarea originară din satul Tătărești, raionul Strășeni, s-a calificat EN FANFARE în semifinale.

În penultimul act, Anastasia Nichita și-a măsurat forțele cu o mai veche cunoștință a sa. Chinezoica Kexin Hong i-a fost adversară la turneele internaționale, iar partida din semifinale se anunța a fi una pe muchie de cuțit. Lupta a fost una palpitantă. Chinezoaica a forțat din start, iar Anastasia a fost nesigură. Adversara sa a reușit să obțină priza și a punctat succesiv. Condusă la un moment dat cu 0:7, Anastasia Nichita a redus din handicap, scor 2:7, însă apoi – pe fondul neatenției luptătoarei chineze – moldoveanca noastră a izbutit un procedeu năucitor și a obținut o victorie senzațională, prun TUȘ! Victorie înainte de limită!

Victoria a emoționat-o până la lacrimi pe Anastasia Nichita. Luptătoarea nu este la prima sa Olimpiadă din carieră. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, aceasta s-a clasat pe locul 7.

Tags: Anastasia Nichitamedalierepublica moldova
Social