A patra noapte de violenţe în suburbiile pariziene

Publicat:

Marţi noaptea au avut loc noi violenţe în regiunea pariziană, unde au fost arestaţi zece suspecţi, relatează AFP, potrivit agerpres. Tensiunile se resimt în continuare, la patru zile după ce un poliţist a ucis un şofer.

Arestările au avut loc în comunele Sevran, Aulnay-sous-Bois şi Tremblay-en-France, la nord-est de capitala Franţei. În localităţile respective a fost desfăşurat un dispozitiv de securitate de mare amploare, iar ciocnirile au continuat toată noaptea.


Citeşte şi: Trump îi cere lui Putin să scoată la iveală ‘dosarul’ lui Hunter Biden – Black News

Potrivit unei surse din poliţie, în total au fost incendiate 14 vehicule şi 10-20 de pubele, o maşină a poliţiei municipale a fost avariată de lovituri cu diferite obiecte, iar la o sală de sport s-a declanşat un incendiu.

Aceeaşi sursă a precizat că motivele arestărilor au fost “participarea la o grupare în vederea comiterii de violenţe sau distrugeri”, “violenţe intenţionate asupra unor persoane învestite cu autoritate publică” şi “distrugeri intenţionate prin incendiere”.

Cu toate acestea, poliţia nu a raportat niciun rănit.

Violenţele au fost declanşate de un incident petrecut sâmbătă. La un control al unei furgonete care fusese declarată furată, la Aulnay-sous-Bois, “un poliţist s-a deplasat în dreptul geamului şoferului şi, în circumstanţe care încă nu au fost determinate, a făcut uz de armă – un singur foc – în momentul în care camioneta a pornit din nou, brusc”, consemnează ancheta condusă de un procuror din Bobigny.

Rănit grav la omoplatul stâng, şoferul a murit în cele din urmă la spital, iar autopsia a confirmat că decesul a fost provocat de glonţul tras de poliţist, a arătat marţi procurorul.

Citeşte şi: Globalizarea și-a urmat cursul regretabil. Trebuie să găsim un nou model

Poliţistul, în vârstă de 32 de ani, a fost şi el internat “în stare de şoc” şi va fi audiat imediat ce starea sa de sănătate va permite acest demers, a precizat parchetul.

Localnicii care au discutat luni cu AFP afirmau că victima a fost un şofer care făcea livrări independent, pentru o platformă de curierat de colete. El furase furgoneta după un conflict financiar.

Ancheta în acest caz este efectuată de poliţia naţională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.