X

A pretins mii de euro în schimbul influenței asupra factorilor de decizie, dar a ajuns după gratii

A pretins mii de euro în schimbul influenței asupra factorilor de decizie, dar a ajuns după gratii

Un bărbat s-a pomenit după gratii după ce a pretins câteva zeci de mii de euro de la un alt bărbat pe care-l convingea că poate influența anumiți factori de decizie din justiție și Ambasada României.

Citește și: Un fost procuror general ar putea fi înaintat pentru funcția de președinte al țării

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de pușcărie pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, inițial, inculpatul a cerut de la un bărbat 5 000 de euro sub pretextul că ar putea influența funcționari din cadrul Ambasadei României, pentru a-i determina să urgenteze soluționarea procedurii de redobândire a cetățeniei române pentru soția denunțătorului și copii acestuia. Ulterior, sub același pretext a mai pretins suma de 7 000 de euro.

Tot el, aflând că o cunoștință a aceluiași bărbat a fost reținută, sub pretextul influenței asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică din cadrul Procuraturii și Instanțelor judecătorești, a pretins mijloace bănești în sumă de 35 000 de euro, pentru a-i determina să înlocuiască măsura preventivă, din arest preventiv în una mai blândă. Ulterior, susținând că a influențat adoptarea soluției privind înlocuirea măsurii preventive, a redus suma pretinsă inițial – la 25 000 de euro.

În cele din urmă, bărbatul de la care s-a tot cerut mită a făcut denunț. Astfel, sub controlul organului de urmărire penală, inculpatul a primit o parte din suma pretinsă în sumă de  8 000 Euro.

Tags: condamnatmitaPrcuratura Anticorupțietrafic de influenţă
Știrile zilei