X

A pretins mită de câteva mii de euro și a pretins că poate influența procurorii

A pretins mită de câteva mii de euro și a pretins că poate influența procurorii

Un tânăr va trebui să achite o amendă de 90 000 fiind găsit vinovat de trafic de influență.

Citește și: Bătaie în troleibuz. O tânără este pălmuită după ce lovește cu picioarele în ușă

Potrivit materialelor, inculpatul a pretins de la o cunoștință de a sa suma de 5000 de euro, apoi convenind la suma de 4000 de Euro. A pretins că are influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, care conducea urmărirea penală în privința amicului de la care a cerut mită   și pe care-l poate determina să înceteze urmărirea penală.

Astfel, pentru a influența procurorul de caz să adopte o decizie de încetare a urmăririi penale în cauza penală menționată, inculpatul a primit suma pretinsă de 4000 de euro, cauza fiind încetată pe motivul „împăcării părților”.

Urmărirea penală a durat 2 luni, iar judecarea cauzei 1 an, inculpatul recunoscându-și vina de comiterea faptei. La cererea inculpatului, judecătorul a acceptat examinarea cauzei penale în baza probelor administrate în faza de urmărire penală în procedură simplificată.

Totodată, corpurile delicte – 18 bancnote cu nominalul a câte 50 de Euro fiecare, ridicate în cadrul perchezițiilor, au fost trecute în venitul statului și a fost menținut sechestrul aplicat asupra mijlocului de transport deținut de condamnat – până la executarea pedepsei, adică achitarea amenzii.

Tags: mita procuroritrafic de influenţă
Știrile zilei