X

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina, unul dintre punctele turistice de interes din Republica Moldova. Ministrul Mediului crede că acest lucru s-a întâmplat din cauza secetei prelungite din ultima perioadă.

SERGIU LAZARENCU ministrul Mediului: La prima oră când am aflat acest lucru am rugat colegii de la Inspectoratul pentru Protecţia Mediului să facă o vizită ca să înţelegem dacă este din cauza factorului uman sau este vorba despre secetă. Prima concluzie este că acest lucru s-a întâmplat din cauza secetei. A mai fost aşa un caz anul trecut, sperăm că odată cu apariţia precipitaţiilor cascada va reveni aşa cum ştim noi că ea este, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Imaginile apărute în spaţiul public arată un peisaj dezolant rămas după ce căderea de apă a dispărut iar lacul de acumulare format acolo s-a transformat într-o mlaştină. Cascada de la Saharna, un obiectiv turistic deosebit de spectaculos, avea o înălţime de 4 metri iar lacul ajungea şi până la o andâncime a apei de 10 metri.

Tags: cascadaRezinaSaharna
Diverse