X

A tamponat un biciclist, a aruncat bicicleta în șanț și a dat bir cu fugiții. Făptașul a fost condamnat

A tamponat un biciclist, a aruncat bicicleta în șanț și a dat bir cu fugiții. Făptașul a fost condamnat

A lovit mortal un biciclist, a aruncat bicicleta în șanț și a fugit de la fața locului. Inculpatul  a fost condamnat la 6 ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.

Citește și: Flash mob la Parlament! Reprezentanții lui Șor invocă că sar în apărarea Constituției

Potrivit procurorilor, la data de 2 martie curent, bărbatul în vârstă de 41 de ani a urcat la volanul automobilului său  în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. El se deplasa spre Bălți și vorbea la telefon în timp ce conducea. Accidentul s-a produs pe traseul M 5 din raza satului Corlăteni, raionul Râșcani. Șoferul a tamponat un biciclist în vârstă de 57 de ani, care, potrivit oamenilor legii, se deplasa regulamentar cu bicicleta. Urmare a leziunilor grave suportate, victima a decedat.

Totodată, inculpatul nu a oprit imediat mijlocul de transport condus și nu a asigurat pe cât posibil păstrarea urmelor accidentului rutier, nu a acordat ajutor medical victimei, părăsind locul infracțiunii și continuând deplasarea în direcția mun. Bălți.

După ce a observat că, bicicleta accidentată este prinsă între farul drept și bara de protecție din față, fapt, care nu îi permitea să se deplaseze fără impedimente, la câteva sute de metri de la locul accidentului, a staționat, a ieșit din mașină, după care, a desprins bicicleta prinsă între farul drept și bara de protecție din față și a aruncat-o în șanțul de scurgere de pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care, a fost observat de câțiva martori.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Tags: accident fatalbiciclist tamponatProcuratura Generală
Știrile zilei