X

A treia rundă de negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană a început

A treia rundă de negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană a început luni după-amiază în Belarus, transmite agenţia Interfax, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina, potrivit agerpres.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a declarat mai devreme că membrii celor două delegaţii nu vor vorbi despre condiţiile propuse înainte să fie convenite ”poziţii comune”.

Citește și : Emmanuel Macron denunţă CINISMUL lui Putin

Conform Interfax, cele două părţi vor discuta trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.

Cele două tabere implicate în război după invazia Rusiei în Ucraina conveniseră joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar în respectivele zone, dar acest acord nu a putut fi pus în practică şi cele două părţi se acuză reciproc.

Negocierile au loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut a doua rundă de negocieri.

Citește și : Delegaţia ucraineană a ajuns în Belarus pentru negocierile cu ruşii

Tags: belaruskievMihailo Podoliakucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina