Aandidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, acuzată de plagiat

Publicat:

Un expert austriac specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice a acuzat-o de plagiat pe candidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, Annalena Baerbock, afirmând că aceasta a copiat munca altora în cartea ei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Stefan Weber a afirmat pe blogul său că unele pasaje din cartea Annalenei Baerbock nu au fost scrise de aceasta. “Dacă te uiţi mai atent”, a scris el, “există mai multe încălcări ale drepturilor de autor”.


Citește și : Ani grei de închisoare pentru o crimă rasistă în Portugalia

Partidul Verzii din Germania a respins ferm afirmaţiile expertului austriac.

Un purtător de cuvânt al Verzilor a declarat marţi că acuzaţiile lui Weber sunt “o încercare de defăimare”. El a adăugat că Baerbock a contactat un avocat specializat în astfel de chestiuni, Christian Schertz.

Cartea scrisă de Annalena Baerbock “Now. How we renew our country” (“Acum. Cum ne reînnoim ţara”) a fost publicată pe 21 iunie şi nu este un text academic, pentru care s-ar aplica standardele stricte ale unei lucrări ştiinţifice.

În cartea sa de 240 de pagini, Baerbock scrie despre conceptele politice ale Verzilor, alături de anecdote personale, fără a utiliza note de subsol pentru a menţiona sursele.

Weber, care a analizat, de asemenea, inexactităţi în Curriculum vitae al dnei Baerbock, enumeră mai multe pasaje la care texte asemănătoare pot fi găsite în alte publicaţii, inclusiv articole ale autorului american Michael T Klare sau în revista Der Spiegel.

Citește și : Partidul Comunist Francez a pierdut şi ultimul său bastion electoral

Purtătorul de cuvânt al Verzilor a declarat că Weber încearcă să strice în mod “maliţios” reputaţia lui Baerbock. “Pasajele descrise sunt în general fapte accesibile sau poziţii ale Verzilor bine cunoscute”, a mai spus el.

Schertz a spus că nu poate vedea “nici cea mai mică încălcare a drepturilor de autor, deoarece cele câteva pasaje la care se face referire nu sunt altceva decât reproducerea unor fapte general cunoscute, precum şi puncte de vedere politice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.