Abdelkader Bensalah rămâne președintele interimar al Algeriei cel puțin 90 de zile

Publicat:

Preşedintele Consiliului Naţiunii (camera legislativă superioară), Abdelkader Bensalah, a fost desemnat marţi preşedinte interimar al Algeriei pentru o perioadă de 90 de zile de legislativul de la Alger, reunit la o săptămână după demisia lui Abdelaziz Bouteflika, a transmis televiziunea naţională, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Parlamentarii Adunării Populare Naţionale (camera inferioară) şi cei ai Consiliului Naţiunii (camera superioară) s-au reunit marţi pentru a luat act de vacantarea funcţiei de preşedinte şi pentru a-l desemna pe Abdelaziz Bouteflika preşedinte interimar.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Decizia este conformă prevederilor Constituţiei, dar contravine revendicărilor algerienilor care continuă să manifesteze în număr mare pentru a cere plecarea tuturor celor care formează ‘sistemul’ Bouteflika şi din care provine şi Bensalah.

Alegerile prezidenţiale, la care Bensalah nu poate candida, vor avea loc în acest interval de 90 de zile.

‘Voi lucra pentru a transpune în viaţă interesele poporului. Este o mare responsabilitate pe care mi-o impune Constituţia’, a declarat Bensalah în parlament.

Preşedinte de 17 ani al Consiliul Naţiunii, Abdelkader Bensalah, în vârstă de 77 de ani, este un produs al regimului şi un fidel al lui Bouteflika.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Partidele de opoziţie au boicotat şedinţa de marţi a legislativului, refuzând să valideze numirea lui Bensalah.

Abdelaziz Bouteflika, în vârstă de 82 de ani, slăbit de un accident vascular-cerebral suferit în 2013, conducea Algeria de 20 de ani. Intenţia sa de a candida pentru al cincilea mandat în alegerile prezidenţiale programate să aibă loc în aprilie a declanşat proteste masive. Bouteflika a demisionat în cele din urmă la 2 aprilie, sub presiunea conjugată a străzii şi a armatei, care a ameninţat că nu-i va mai recunoaşte autoritatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.