Abe și Moon au ajuns în China pentru summitul trilateral

Publicat:

Premierul nipon, Shinzo Abe, şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, au sosit luni la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, înaintea unui summit trilateral ce va avea loc la Chengdu, transmite dpa, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, în întrevederea cu Xi, Moon a subliniat “rolul important” al Chinei în stoparea creşterii tensiunilor militare în Peninsula Coreeană.


Citește și: Un militar venezuelean a fost ucis în sudul țării

“Situaţiile recente, în care dialogul dintre Coreea de Nord şi Statele Unite a fost suspendat iar tensiunile din Peninsula Coreeană sunt crescute, nu sunt în beneficiul ţărilor noastre şi al Coreei de Nord”, le-a spus Moon reporterilor la Beijing.

Phenianul a ameninţat cu acţiuni în cazul în care SUA nu vor respecta termenul fixat de partea nord-coreeană, şi anume finalul acestui an, pentru a relaxa sancţiunile la adresa sa.

Într-o întâlnire separată bilaterală, Shinzo Abe va discuta cu preşedintele chinez despre tensiunile regionale, precum şi despre alte probleme ce afectează legăturile dintre cele două ţări.

Xi Jinping a acceptat anterior invitaţia adresată de premierul nipon de a efectua o vizită de stat în Japonia în primăvara anului viitor.

Citește și: Antiaeriana siriană a tras după rachetele israeliene

Totodată, marţi, în capitala provinciei Sichuan, în marja summitului trilateral găzduit de premierul chinez Li Keqiang, este programată o întrevedere a liderilor sud-coreean şi japonez.

În această primă întâlnire oficială a celor doi din ultimele 15 luni, se aşteaptă ca Moon Jae-in şi Shinzo Abe să abordeze cooperarea asupra denuclearizării Peninsulei Coreene şi problemele comerciale care afectează relaţiile dintre Coreea de Sud şi Japonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ChatGPT devine mai ‘vorbăreț’ cu ‘modul vocal avansat’

ChatGPT devine mai 'vorbăreț' cu 'modul vocal avansat' OpenAI a uimit utilizatorii când a demonstrat un mod vocal actualizat pentru cea mai avansată versiune a...

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă O parte din complexul istoric Somerset House din Londra va rămâne...

Accidentare teribilă la un meci din Premier League. În jurul jucătorului au fost plasate paravane

Accidentare teribilă la un meci din Premier League. În jurul jucătorului au fost plasate paravane O accidentare teribilă s-a produs sâmbătă la un meci din...

Rămăşiţe umane cu o vechime de peste 3.000 de ani, descoperite pe un teren care pare să fi găzduit un templu din Peru

Rămăşiţe umane cu o vechime de peste 3.000 de ani, descoperite pe un teren care pare să fi găzduit un templu din Peru Arheologii din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.