Abhazia nu vrea alipirea la Rusia

Publicat:

Abhazia, regiunea separatistă prorusă din Georgia, nu intenţionează să se alipească Rusiei, au declarat oficiali ai acestei republici, după ce regiunea vecină Osetia de Sud a anunţat că va întreprinde paşi în această direcţie, informează joi Reuters, potrivit agerpres.

Moscova a recunoscut independenţa atât a Osetiei de Sud, cât şi a Abhaziei, după războiul cu Georgia din 2008. Federaţia Rusă are staţionaţi mii de militari în ambele regiuni şi acordă sprijin financiar substanţial.


Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

“Rusia este partenerul nostru strategic, un stat drag şi apropiat, însă noi, în republică (Abhazia), nu avem intenţia să ne unim cu Federaţia Rusă”, a declarat miercuri preşedintele parlamentului abhaz, Valeri Kvarhia, pentru agenţia de presă Interfax.

Un alt oficial din Abhazia, secretarul Consiliului de Securitate, Serghei Şamba, a declarat pentru agenţia de presă TASS că regiunea susţine aspiraţiile Osetiei de Sud, dar că Abhazia nu împărtăşeşte obiectivul ei de a se alipi Rusiei.

Osetia de Sud plănuieşte să organizeze un referendum pe tema alipirii la Rusia, după alegerile regionale programate să aibă loc pe 10 aprilie, a informat agenţia de presă RAI Novosti.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

Moscova a folosit recunoaşterea diplomatică drept un instrument pentru menţinerea unei prezenţe armate în regiunile separatiste din fosta Uniune Sovietică, pe care le consideră parte din sfera ei de influenţă, notează Reuters.

În Ucraina, sprijinul îndelungat al Rusiei faţă de separatiştii înarmaţi din regiunile Doneţk şi Lugansk din est au constituit o platformă pentru a lansa, pe 24 februarie, o invazie la scară mare asupra teritoriului ucrainean, denumită de Moscova “operaţiune militară specială”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.