Abia eliberat din pușcărie, Vlad Filat a fost diagnosticat cu o boală grea

Publicat:

Ex-premierul Vlad Filat a fost diagnosticat cu cancer de piele, la scurt timp după ce a ieșit din penitenciar. Acesta recunoaște, într-un interviu cu Dorin Galben, că diagnosticul a fost o lovitură foarte mare pentru el, mai mare decât anii pe care i-a petrecut în detenție, scrie Unimedia.

„Am plecat în Istanbul, aveam o problemă cu vederea și acolo am fost diagnosticat cu cancer de piele. A fost o lovitură mai mare decât anterior. Au urmat 7 luni de chimioterapie și acum, Slava Domnului, e ok”, a mărturisit Vlad Filat.


Citeşte şi: Traficul feroviar peste podul Crimeei a fost reluat. Ucraina dă vina pe Rusia! – Stiripesurse.md

Problema de sănătate a apărut în timp ce se afla în penitenciar: „Eu și acolo aveam problema respectivă și medicii din penitenciar știau despre asta. Nu pot să vorbesc despre gravitate, important că a fost diagnosticat la timp și a fost aplicat tratamentul adecvat și acum este ok, cel puțin acum e ok. Nu povestesc în ideea să mă martirizez. Doar povestesc”, a adăugat fostul premier.

Politicianul mărturisește că foarte puțini oameni i-au rămas în apropiere în perioada respectivă.

La 3 decembrie 2019, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de pușcărie pentru abuz de putere, a fost eliberat din închisoare, după patru ani de detenție.
A doua zi, Filat a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul primei sale conferințe, după 50 de luni petrecute în pușcărie. Acesta a declarat că nici Maia Sandu, nici Igor Dodon nu au avut vreun aport la eliberarea sa, iar la baza decizie instanței de judecată a stat doar legea. Totodată, Filat declara atunci că la moment, bătălia s-ar da pentru titlul „cine îl va închide din nou”.
În 2020, Vlad Filat a recunoscut că a avut un tip de cancer. Întrebat dacă a fost cancer, Filat a spus: „A fost un fel. Eu mă bucur că dincolo de pușcărie, am făcut față și acestei încercări. Am permisiunea medicilor să am viața plinș și activă”. Atunci, Vlad Filat a evitat să intre în detalii.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par Situată între Ucraina şi România, stat membru al UE, Moldova a oscilat zeci de...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Stoianoglo: „Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina”

Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.