X

Abia eliberat din pușcărie, Vlad Filat a fost diagnosticat cu o boală grea

Ex-premierul Vlad Filat a fost diagnosticat cu cancer de piele, la scurt timp după ce a ieșit din penitenciar. Acesta recunoaște, într-un interviu cu Dorin Galben, că diagnosticul a fost o lovitură foarte mare pentru el, mai mare decât anii pe care i-a petrecut în detenție, scrie Unimedia.

„Am plecat în Istanbul, aveam o problemă cu vederea și acolo am fost diagnosticat cu cancer de piele. A fost o lovitură mai mare decât anterior. Au urmat 7 luni de chimioterapie și acum, Slava Domnului, e ok”, a mărturisit Vlad Filat.

Citeşte şi: Traficul feroviar peste podul Crimeei a fost reluat. Ucraina dă vina pe Rusia! – Stiripesurse.md

Problema de sănătate a apărut în timp ce se afla în penitenciar: „Eu și acolo aveam problema respectivă și medicii din penitenciar știau despre asta. Nu pot să vorbesc despre gravitate, important că a fost diagnosticat la timp și a fost aplicat tratamentul adecvat și acum este ok, cel puțin acum e ok. Nu povestesc în ideea să mă martirizez. Doar povestesc”, a adăugat fostul premier.

Politicianul mărturisește că foarte puțini oameni i-au rămas în apropiere în perioada respectivă.

La 3 decembrie 2019, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de pușcărie pentru abuz de putere, a fost eliberat din închisoare, după patru ani de detenție.
Citeşte şi: Cozi de maşini la Vama Sculeni! Autorităţile au luat măsuri speciale – Stiripesurse.md
A doua zi, Filat a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul primei sale conferințe, după 50 de luni petrecute în pușcărie. Acesta a declarat că nici Maia Sandu, nici Igor Dodon nu au avut vreun aport la eliberarea sa, iar la baza decizie instanței de judecată a stat doar legea. Totodată, Filat declara atunci că la moment, bătălia s-ar da pentru titlul „cine îl va închide din nou”.
În 2020, Vlad Filat a recunoscut că a avut un tip de cancer. Întrebat dacă a fost cancer, Filat a spus: „A fost un fel. Eu mă bucur că dincolo de pușcărie, am făcut față și acestei încercări. Am permisiunea medicilor să am viața plinș și activă”. Atunci, Vlad Filat a evitat să intre în detalii.

 

Tags: igor dodonMaia SanduVlad Filat
Categorii: Politică