Abramovici rămâne sancționat de UE

Publicat:

Abramovici rămâne sancționat de UE

Curtea Generală a UE a respins miercuri apelul formulat de miliardarul rus Roman Abramovici faţă de sancţiunile impuse contra sa de Uniunea Europeană în urma invadării Ucrainei.

Citește și Ministra Justiției își apără soțul: „Nu a luat mită și nu a fost condamnat”


După ce Vladimir Putin le-a ordonat trupelor ruse să intre în Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană a sancţionat oficialităţi ruse şi o serie de oameni de afaceri ruşi, cum este Roman Abramovici. Acesta din urmă a contestat în justiţie decizia Consiliului UE, relatează Agerpres, citând DPA și Reuters.

Instanţa UE, ce a respins şi cererea de despăgubiri morale în valoare de 1 milion de euro formulată de Roman Abramovici, a evidenţiat rolul lui în compania siderurgică rusă Evraz şi faptul că oţelul asigură o sursă majoră de venituri pentru Guvernul Federaţiei Ruse.

Abramovici rămâne sancționat de UE

„Curtea Generală respinge acţiune formulată de domnul Abramovici, menţinând astfel măsurile restrictive luate împotriva sa”, se arată în decizia instanţei.

Roman Abramovici, care deţine şi cetăţenia israeliană, a devenit unul din cei mai puternici oameni de afaceri de după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Revista Forbes estimează averea sa la 9,2 miliarde dolari.

Decizia de miercuri poate fi contestată în apel la instanţa supremă a UE, Curtea de Justiţie (CJUE), informează Agerpres.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea Cartoon Network alungă zvonurile de închidere după un protest viral pe rețelele sociale, reafirmându-și angajamentul față de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.