Absenteismul copiilor din școlile britanice atinge un nivel record

Publicat:

Avertisment asupra numărului „alarmant” de elevi izolați, deoarece cifrele arată că 5% din toți copiii din Anglia nu au fost la școală joia trecută.

Peste 375.000 de elevi au lipsit de la școală din cauza cazurilor de Covid, în creștere față de 239.000 în săptămâna precedentă și un record de când cursurile s-au reluat în martie.


Sunt incluși 275.000 de copii care au fost forțați să se autoizoleze din cauza unui caz la școală, o creștere de 60% în timpul unei săptămâni, potrivit ultimelor date oficiale.

Cifrele publicate de Ministerul Educației (Department for Education – DfE) arată că 5,1 la sută din toți copiii din Anglia nu au fost la școală joia trecută, din cauza unui motiv legat de Covid, în creștere cu la 3,3 la sută față de săptămâna precedentă.

Cele mai recente date apar în momentul în care The Telegraph lansează o campanie prin care solicită miniștrilor să pună copiii pe primul loc, în timp ce Marea Britanie se recuperează din lockdown-uri repetate, cu acțiuni care să pună capăt întreruperii școlilor și să abordeze daunele cauzate.

Miniștrii au fost îndemnați să pună capăt bulelor cât mai curând posibil pentru a preveni alte perturbări în ultimele săptămâni ale mandatului și în vacanțele de vară.

Acum sunt 15.000 de copii care au fost testați pozitiv la virus, în creștere față de 9.000 în săptămâna precedentă, arată datele DfE.

Alți 24.000 de copii sunt suspectați că au virusul și 57.000 se autoizolează din cauza contactelor în afara porților școlii.

Steve Chalke, fondatorul Oasis Community Learning, a spus că 10 la sută dintre copii și tineri din cele 52 de școli ale grupului – aproximativ 3.000 de copii – au lipsit de la școală din cauza coronavirusului.

El a spus că actuala situație este „destul de alarmantă”, adăugând că trebuie făcut ceva în legătură cu faptul că elevii trebuie să se autoizoleze în bule cât mai curând posibil.

Chiar dacă miniștrii se gândesc la un nou sistem pentru septembrie, el a spus că trebuie făcut ceva mai devreme decât atât.

„Mai sunt încă trei săptămâni din termenele din această vară – nu puteți rezolva doar restul termenului”, a declarat Chalke pentru programul Today de la BBC Radio 4.

„Trei săptămâni reprezintă mult timp în viața unui copil mic. Ar trebui să facem ceva acum în acest sens ”, a adăugat el.

Comisarul pentru Copii i-a îndemnat pe miniștri să pună capăt bulelor și autoizolării cât mai curând posibil, deoarece avertizează că o generație întreagă de copii suferă o ‘traumă’.

Rachel de Souza a cerut acțiuni urgente pentru a ajuta copiii să „revină la normal”, adăugând că tinerii au preluat „o povară mare” pentru a proteja persoanele în vârstă și sunt acum expuși riscului dăunător pe termen lung din cauza politicilor de restricție care i-au vizat în mod repetat.

Sajid Javid, în prima sa apariție în Camera Comunelor în calitate de ministru al Sănătății, a promis că va asculta „sfaturi noi” cu privire la problema trimiterii acasă a copiilor de la școală pentru a se autoizola.

În această săptămână, Ministerul Educației din UK a emis îndrumări școlilor, sugerând că izolarea ar putea fi înlocuită cu teste zilnice până în septembrie. În prezent se desfășoară un proiect-pilot pentru a explora eficacitatea autoizolării axiale a contactelor strânse în favoarea testelor zilnice timp de o săptămână.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale Ambasada României în Republica Moldova a fost prezentă la Ukrainian Day in...

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.