Academia de INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ din Beijing dezvăluie cel mai mare model de învățare profundă pre-instruit din lume

Publicat:

Academia de Inteligență Artificială din Beijing (BAAI) a dezvăluit o versiune mai nouă a modelului său de învățare profundă pre-instruit la scară hiper-instruită, primul și cel mai mare din lume, în cadrul unui forum în curs de desfășurare cu tematică AI de la Beijing, în cel mai recent semnal al ambiției Chinei de a deveni lider global în IA, transmite Global Times.

Cea mai recentă versiune a modelului, cunoscută sub numele de Wudao, înseamnă literalmente o înțelegere a legilor naturale, are 1,75 trilioane de parametri, depășind recordul de 1,6 trilioane stabilit anterior de modelul de limbă AI Switch Transformer de la Google, a anunțat academia la forumul care a rulat trei zile. Wudao a fost lansat inițial în martie.


Citeşte şi: Tokyo cere Moscovei eliberarea pescarilor japonezi de pe un vas sechestrat – Black News

Wudao este destinat să creeze inteligență cognitivă condusă în mod dual de date și cunoștințe, făcând mașinile să gândească ca oamenii și permițând abilităților cognitive ale mașinii să treacă testul Turing, a declarat Tang Jie, directorul adjunct al cadrelor universitare din BAAI, în timpul forumului.

Versiunea mai nouă a Wudao este gigantică și inteligentă, oferind o hiper-scară cu precizie ridicată și eficiență maximă. Un sistem de învățare profundă numit FastMoE, dezvoltat de cercetătorii BAAI, este dezvăluit că a pus piatra de temelie pentru ca Wudao să treacă prin blocajele tehnologice străine și să lanseze modelul cu trilioane de parametri.

Huazhibing, un student virtual dezvoltat pe baza Wudao 2.0, primul de acest gen din țară, a debutat, de asemenea, la acest forum, cu un videoclip care îi dezvăluia muzica, poezia și pictura special creată.

În prezent, combinația dintre un model la scară largă și o putere imensă de calcul oferă o foaie de parcurs plauzibilă pentru obținerea inteligenței generale artificiale, a declarat Zhang Hongjiang, președintele BAAI, preconizând disponibilitatea infrastructurii transformatoare a industriei IA pe scară largă, asemănătoare rețelelor electrice în viitor.

Citeşte şi: Discotecile din Spania se redeschid – Black News

Un model AI la scară largă este analog cu o centrală electrică, care ar trebui să transforme datele sau combustibilii în capacități inteligente pentru a alimenta diverse aplicații AI, a explicat Zhang.

Dacă modelul la scară largă se conectează cu toate aplicațiile AI pentru a oferi utilizatorilor capacități inteligente unificate, întreaga societate va fi echipată cu o „rețea inteligentă”, potrivit fostului șef executiv al principalului software chinez Kingsoft, descriind astfel de modele drept infrastructură strategică care stă la baza Dezvoltarea AI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozia unei rachete chinezeşti în spaţiu pune în pericol peste 1.000 de sateliţi şi alte obiecte spaţiale

Explozia unei rachete chinezeşti în spaţiu pune în pericol peste 1.000 de sateliţi şi alte obiecte spaţiale Un etaj de rachetă chineză care s-a rupt...

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare Un bărbat din California...

Gafă a lui Trump. Fostul preşedinte a povestit ceva despre fostul iubit al Kamalei Harris, dar a confundat persoana

Gafă a lui Trump. Fostul preşedinte a povestit ceva despre fostul iubit al Kamalei Harris, dar a confundat persoana Donald Trump, omul care obişnuia să...

Iranul va livra în curând sute de rachete balistice Rusiei

Iranul va livra în curând sute de rachete balistice Rusiei Zeci de militari ruşi sunt instruiţi în Iran pentru a utiliza sistemul de rachete balistice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.