‘ACADEMIA’ de populism a lui Steve Bannon obţine o victorie importantă în justiţia din Italia

Publicat:

Un think tank ultraconservator fondat de Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, a avut câştig de cauză în justiţie în faţa autorităţilor italiene, care doreau evacuarea sa dintr-o mănăstire medievală din apropiere de Roma, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Institutul pentru Demnitate Umană (DHI) şi-a anunţat marţi seara victoria la Tribunalul administrativ din Latina, asigurând totodată că în scurt timp va începe să funcţioneze ca “academie” pentru populiştii europeni.


Vezi şi: A INTRAT cu maşina în pietoni şi a fugit de la locul faptei – VIDEO

“Am rămas fideli mănăstirii, comunităţii locale şi Italiei în timpul pandemiei, deşi ar fi fost uşor să plecăm”, a subliniat Bannon într-un comunicat.

“Acum, lansăm un program de învăţare şi instruire care va ajuta lumea să devină un loc mai prosper, mai sigur şi mai sănătos pentru toţi”, se adaugă în comunicat.

Directorul DHI, Benjamin Harnwell, a precizat că înscrierile la aşa-numita “Academie a Occidentului iudeo-creştin” vor începe la 1 iunie, dar “deocamdată” cursurile se vor desfăşura online.

DHI s-a instalat în 2018 în mănăstirea Trisulti, monument naţional datând din secolul al XIII-lea, situat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi la circa 100 de km sud-est de Roma.

Steve Bannon afirma atunci că vizează să înfiinţeze acolo o instituţie care să fie “jumătate campus universitar medieval, jumătate şcoală de gladiatori pentru războinici culturali”.

Citeşte şi: Trump acuză Twitter că ‘se amestecă’ în alegerile din SUA

Anul trecut, Ministerul italian al Culturii a retras autorizarea acordată DHI de a concesiona pe 19 ani mănăstirea, după ce a stabilit că institutul nu întrunea criteriile necesare pentru participarea la licitaţie.

DHI a contestat în justiţie această măsură şi a câştigat, dar ministerul poate face apel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.