X

Academia Europeană de Film (EFA) a anunțat sâmbătă nominalizările pentru “Oscarurile europene”

Academia Europeană de Film (EFA) a anunţat sâmbătă nominalizările pentru cea de-a 30-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film, supranumite ”Oscarurile europene”, ceremonie care va avea loc la 9 decembrie, la Berlin , precizează agerpres .

Drama romantică ”On Body and Soul”, regizată de Ildikó Enyedi, şi satira socială a lui Ruben Östlund, ”The Square”, se află în fruntea listei nominalizărilor, cu patru nominalizări fiecare, la categoriile ”cel mai bun film european”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun scenarist”, precum şi pentru interpretările actorilor Alexandra Borbély în ”On Body and Soul” şi Claes Bang pentru ”The Square”.

Alte două pelicule au obţinut fiecare câte trei nominalizări: ”Loveless”, o dramă pe tema divorţului, regizată de Andrey Zvyagintsev, pentru ”cel mai bun film european”, precum şi pentru regie şi scenariu. Yorgos Lanthimos este nominalizat pentru regie cu drama sa suprarealistă ”The Killing of a Sacred Deer” şi, împreună cu Efthimis Filippou, coautorul scenariului, la premiul pentru ”cel mai bun scenariu”. Colin Farrell este nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor.

Citiți și : Donald Trump – avertisment din partea Coreei de Nord

”The Other Side of Hope”, pelicula semnată de Aki Kaurismäk, este nominalizată la secţiunile ”cel mai bun film european” şi ”cea mai bună regie”. Lista nominalizărilor pentru cel mai bun film european este închisă de Robin Campillo cu pelicula ”BPM (Beats per Minute)”. Pentru rolul din acest film, actorul Nahuel Pérez Biscayart a primit, de asemenea, o nominalizare pentru ”cel mai bun actor european”.

Regizorul François Ozon a primit o nominalizare pentru ”cel mai bun scenariu” cu pelicula sa de epocă ”Frantz”, iar Paula Beer, pentru ”cea mai bună actriţă” în aceeaşi peliculă. Isabelle Huppert şi Jean-Louis Trintignant au primit fiecare câte o nominalizare pentru interpretare în filmul lui Michael Haneke ”Happy End”. Lista nominalizărilor pentru ”cel mai bun actor european”, respectiv ”cea mai bună actriţă” este completată de Juliette Binoche pentru rolul din ”Bright Sunshine”, în regia lui Claire Denis, Florence Pugh pentru ”Lady Macbeh” în regia lui William Oldroyd, Josef Hader, pentru filmul biografic ”Stefan Zweig – Farewell to Europe”, realizat de Maria Schrader.

La categoria documentar, nominalizările includ peliculele ”Austerlitz” de Sergei Loznitsa (Germania); ”Communion” de Anna Zamecka (Polonia); ”La Chana”, de Lucija Stojevic (Spania, Islanda, SUA); ”Stranger in Paradise” de Guido Hendrikx (Olanda) şi ”The Good Postman”, realizat de Tonislav Hristov (Finlanda, Bulgaria).

Academia Europeană de Film reuneşte aproximativ 3.000 de profesionişti din domeniul filmului şi a fost fondată în anul 1988, la Berlin.

Tags: 9 decembrieAcademia Europeană de FilmberlinOscarurile Europene
Categorii: Știrile zilei