Academia Naţională de Ştiinţe din Germania face apel la redeschiderea unora dintre şcoli

Publicat:

Academia Naţională de Ştiinţe din Germania, cunoscută şi sub numele de Academia Leopoldină, susţine că guvernul ar putea să înceapă redeschiderea în condiţii de siguranţă a unora dintre şcolile primare şi secundare cu respectarea în continuare a regulilor de igienă esenţiale pentru a limita transmiterea noului coronavirus, informează DPA, scrie agerpres.

Prestigioasa academie a argumentat luni că redeschiderea unor unităţi de învăţământ ar contribui la normalizarea noilor reguli de igienă şi ar ajuta la relansarea vieţii publice, avertizând însă că, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar ca numărul cazurilor noi de infectare să fie ţinut sub control.


Citește și : Olanda raportează 86 de decese în ultimele 24 de ore

Academia, cu sediul în oraşul Halle, a solicitat de asemenea cetăţenilor să poarte măşti faciale atunci când se află în mijloacele de transport în comun.

Cancelarul Angela Merkel, al cărei guvern analizează măsurile care urmează să fie luate pentru ca ţara să iasă treptat din izolare, a spus că argumentele susţinute de Academia Leopoldină au un rol ”foarte important” în deciziile pe care le va lua.

Academia a făcut şi alte sugestii pentru revenirea în mod treptat la o viaţă normală, precizând că magazinele, restaurantele şi instituţiile guvernamentale ar trebui redeschise, în schimb călătoriile de afaceri sau din motive personale, precum şi marea majoritate a evenimentelor publice ar trebui reluate doar într-o manieră progresivă.

Cel puţin 124.189 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 2.834 de decese au fost înregistrate în Germania până luni dimineaţă, potrivit unui bilanţ realizat de DPA.

Cei mai mulţi dintre germani se declară împotriva ridicării restricţiilor de deplasare instituite pentru a limita transmiterea coronavirusului.

Potrivit unui sondaj comandat de DPA şi realizat de institutul de cercetare YouGov, 44% dintre cetăţenii germani şi-au exprimat preferinţa pentru extinderea măsurilor după data de 19 aprilie, în timp ce 12% susţin înăsprirea acestora.

Doar 32% sunt în favoarea relaxării măsurilor, iar 8% pentru renunţarea la restricţii, în timp ce 5% nu au oferit niciun răspuns.

Angela Merkel va discuta miercuri cu premierii landurilor, responsabili pentru punerea în aplicare a restricţiilor, un plan de acţiune care urmează să fie aplicat după data de 19 aprilie.

Pe 22 martie, cancelarul şi autorităţile locale au decis asupra unui set de restricţii ample în ceea ce priveşte libertatea de deplasare a cetăţenilor, care iniţial trebuiau să dureze două săptămâni, dar au fost extinse ulterior după Paşte, până pe 19 aprilie.

Citește și : Un fost ministru georgian, condamnat la ani grei de temniță

Evenimentele sportive şi culturale cu spectatori au fost interzise înainte de această dată, iar cea mai mare parte a magazinelor, cu excepţia celor alimentare şi a supermarketurilor, s-au închis.

Germanii s-au conformat într-o mare măsură acestor restricţii. Dintre persoanele care au răspuns sondajului, 78% au spus că le respectă integral, 18% le respectă parţial, iar 2% nu le respectă deloc.

Sondajul arată o uşoară scădere a persoanelor care respectă cu stricteţe interdicţiile în comparaţie cu sfârşitul lunii martie, momentul adoptării restricţiilor, când 83% au spus că respectau în totalitate măsurile, 12% parţial, iar 2% au declarat că ignoră restricţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.