X

Academia ‘Ştefan cel Mare’ din Chișinău a primit un lot de echipamente informatice, oferit de misiunea OSCE

Academia ‘Ştefan cel Mare‘ din Chișinău a primit un lot de echipamente informatice, oferit de misiunea OSCE

Academia „Ştefan cel Mare” din Chișinău a beneficiat de un lot de echipamente informatice pentru a fi utilizate în procesul de instruire a specialiştilor. Donația a fost oferită de misiunea OSCE, transmite MOLDPRES.

La eveniment a participat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, conducerea Academiei „Ştefan cel Mare”, precum şi membrii misiunii OSCE în Republica Moldova, potrivit moldpres.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” a mulțumit pentru acordarea lotului de echipamente, precum şi pentru colaborarea cu partenerii de dezvoltare din cadrul misiunii OSCE, care se bazează pe sprijin reciproc şi promovarea activităţilor de interes comun.

Acțiunea a fost posibilă în urma unui exerciţiu de instruire bazat pe simulări pentru identificarea şi investigarea cazurilor de trafic de fiinţe umane, care a avut loc în luna septembrie 2023. Activitatea s-a desfăşurat sub egida experţilor naţionali anti-trafic, care au fost desemnaţi ca observatori şi coordonatori ai exerciţiului cu privire la implementarea şi respectarea cadrului legal.

Colaborarea dintre organele de drept, reprezentaţii structurilor de stat în cadrul exerciţiului, precum şi Ministerul Afacerilor Interne a adus la identificarea victimelor traficului de persoane în scopuri de exploatare sexuală şi prin muncă, precum şi urmărirea şi aducerea în continuare a traficanţilor în faţa justiţiei.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Academia „Ştefan cel Mare” este o instituţie de învăţământ superior acreditată instituţional şi ştiinţific, racordată la standardele educaţionale ale Uniunii Europene, care se subordonează Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Afacerilor Interne. Academia pregăteşte specialişti pentru autorităţile administrative, instituţiile din subordinea MAI şi alte organe de aplicare a legii din Republica Moldova.

Tags: echipamenteMoldovaOSCEŞtefan cel Mare
Știrile zilei