Acces dificil în continuare în portul britanic Dover pentru turiştii care se îndreaptă spre continent

Publicat:

Accesul în portul britanic Dover continua să se facă cu dificultate sâmbătă dimineaţa, ziua plecării masive în vacanţe, după ce vineri situaţia a fost deosebit de complicată din cauza lipsei personalului poliţiei franceze la frontieră, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Este foarte, foarte aglomerat’, a declarat la postul BBC Radio 4 Roger Gough, preşedintele comitatului Kent (sud-estul Angliei).


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

Sâmbătă, de la ora 03.00 GMT, 12 posturi de control al paşapoartelor erau asigurate cu agenţi ai poliţiei franceze la frontiere, a salutat la acelaşi post directorul general al portului Dover, Dough Bannister.

Controalele suplimentare datorate Brexitului măresc timpii de îmbarcare, a subliniat el.

Însă afluenţa din ziua de sâmbătă, care se anunţa deja ‘considerabil de aglomerată’, se adaugă întârzierilor acumulate vineri, a arătat Bannister. Astfel, 8.500 de maşini s-au îmbarcat vineri şi 10.000 sunt aşteptate sâmbătă, într-un moment în care vacanţele încep în cea mai mare parte a şcolilor din Anglia şi Ţara Galilor.

Potrivit lui Roger Gough, şi accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii este întârziat din cauza blocării pe autostrada M20, care face legătura cu coasta de sud-est a Angliei, a 3.000 de camioane, în cadrul unui plan pus în aplicare în caz de aglomeraţie la frontieră.

Autorităţile britanice au dat vina pentru ambuteiajele uriaşe pe lipsa de personal a poliţiei de frontieră vineri dimineaţa.

Considerând situaţia ‘inacceptabilă’, ministrul de externe Liz Truss, în campanie pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a îndemnat vineri Franţa să ia ‘măsuri pentru a creşte capacităţile la frontieră şi a limita noi perturbări pentru turiştii britanici’, dar şi să evite această ‘situaţia îngrozitoare pe viitor’.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

De partea franceză, prefectul regiunii, Georges-François Leclerc, a invocat ‘un incident tehnic imprevizibil în tunelul de sub Canalul Mânecii’, care a determinat poliţia de frontieră să ‘decaleze cu o oră capacitatea operaţională deplină’ vineri dimineaţă.

Explicaţia a fost contestată de compania Eurotunnel, care respinge orice responsabilitate în ce priveşte situaţia din portul Dover şi afirmă că problema ‘minoră’ de semnalizare care a afectat tunelul a intervenit mult după ce începuseră dificultăţile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.