Accesul în spaţiile publice din Abu Dhabi, permis doar cu certificat de vaccinare sau test PCR negativ

Publicat:

Accesul în spaţiile publice din Abu Dhabi, precum supermarketuri, restaurante şi plaje, va fi permis doar pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus sau pentru cele care prezintă un test recent PCR cu rezultat negativ, au anunţat reprezentanţii acestui emirat din Golful Persic, informează AFP, potrivit agerpres

Anunţul, făcut miercuri seară, urmează celui referitor la implementarea de către Emiratele Arabe Unite – o federaţie de şapte principate, având capitala la Abu Dhabi – a unui sistem de coduri colorate în aplicaţia mobilă de monitorizare Al-Hosn, care arată dacă o persoană a fost vaccinată şi afişează istoricul testelor PCR făcute de aceasta.


Citește și : Jumătate din populaţia adultă a UE a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin anti-covid

“Codul de culoare verde din aplicaţia Al-Hosn, folosit ca măsură preventivă pentru a asigura un acces în deplină siguranţă (în spaţiile publice, n.r.), a fost aprobat”, a anunţat biroul de presă al Guvernului din Abu Dhabi într-un comunicat.

Persoanele vaccinate cu schemă completă îşi vor conserva statutul “verde” timp de 30 de zile după ultimul lor test PCR cu rezultat negativ, în timp ce persoanele care nu au fost vaccinate îl vor păstra doar trei zile după ultimul test PCR negativ.

Doar persoanele cu statut “verde” sunt autorizate să intre în centre comerciale, supermarketuri, săli de sport, hoteluri, parcuri, plaje, centre de distracţii, cinematografe, muzee, restaurante şi baruri, a precizat biroul de presă al Guvernului din Abu Dhabi.

Măsura va intra în vigoare începând din 15 iunie.

La nivel naţional, autorităţile centrale au avertizat în luna aprilie că persoanele nevaccinate vor fi supuse unor restricţii de deplasare.

Spaţiile publice sunt în mare parte deschise de mai multe luni în Emiratele Arabe Unite, care au implementat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, folosind vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Sinopharm.

Citește și : Talibanii pun stăpânire pe alte două districte din Afganistan

În luna mai, autorităţile din acest emirat orientat spre turism şi învecinat cu Dubai au anunţat că vor autoriza persoanele vaccinate să asiste la evenimente sportive şi la concerte.

Emiratele Arabe Unite au raportat oficial un bilanţ total de peste 589.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.710 de decese asociate acestei maladii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.