Accident avion în Cuba: 50 de trupuri au fost identificate, printre care patru din cei şase membri ai echipajului

Publicat:

Trupurile a 50 dintre cele 111 persoane care au murit pe 18 mai în accidentul aerian de la Havana au fost identificate, printre care şi cel pilotului mexican al aparatului, au anunţat marţi autorităţile cubaneze, citate de AFP, potrivit agerpres.

“Am identificat 50 de trupuri”, printre care patru din cei şase membri ai echipajului mexican, inclusiv pilotul şi copilotul, a anunţat în faţa presei Sergio Rabell, director al institutului medico-legal din Havana.


Citește și : Venezuela: Maduro anunță expulzarea însărcinatului american cu afaceri la Caracas

Rămăşiţele pământeşti a două însoţitoare de zbor nu au fost încă indentificate.

Sergio Rabell a precizat că trupurile comandantului de bord şi al secundului său au fost autopsiate în conformitate cu protocoalele în vigoare în caz de accident.

Numai un cetăţean din Sahara Occidentală a fost identificat printre ceilalţi străini care au murit în accident, cel mai grav produs pe insulă din 1989.

Cu 113 persoane la bord, avionul Boeing 737-200, care urma să efectueze un zbor între Havana şi Holguin, la 670 km distanţă, s-a prăbuşit vineri într-o zonă agricolă la puţin timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional Jose Marti.

Avionul era închiriat de compania aeriană cubaneză Cubana de Aviacion firmei Mexicain Global Air, care a fost suspendată “temporar” luni de autorităţile mexicane, pentru a verifica dacă respectiva companie respectă normele de securitate internaţională.

Citește și : Antonio Tajani: Vom urmări ca promisiunile lui Mark Zuckerberg să fie respectate

Unul dintre cei trei cubanezi încă în viaţă după prăbuşirea avionului a murit luni seară, în timp ce alţi doi se aflau marţi “într-o stare critică extremă” în unitatea de terapie intensivă a spitalului Calixto Garcia din Havana.

Nicio explicaţie privind cauzele accidentului nu a fost încă oferită de autorităţile cubaneze, care au găsit una dintre cele două cutii negre “în stare bună”.

În total, au murit în acest accident o sută de cubanezi – printre care cinci copii – şase membri ai echipajului mexicani, trei turişti străini – un mexican şi un cuplu argentinian – precum şi doi cetăţeni din Sahara Occidentală care locuiau în Cuba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.