X

Accident de tren în Rusia: 2 morți și aproape 100 de răniți

Accident de tren în Rusia: 2 morți și aproape 100 de răniți

Cel puţin 100 de persoane au fost rănite luni în Rusia, când un tren care transporta peste 800 de pasageri a deraiat după ce s-a ciocnit cu un camion, au anunţat autorităţile, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Cel puţin doi oameni au murit şi până la 100 de persoane au fost rănite luni, când un tren de pasageri care transporta 800 de călători s-a ciocnit cu un camion Kamaz, ceea ce a dus la deraierea a opt vagoane, relatează Reuters.

Unele dintre vagoane zăceau contorsionate şi lovite lângă calea ferată, a relatat presa rusă.

Trenul care venea din Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan (Volga), şi se îndrepta spre staţiunea Adler de la Marea Neagră s-a ciocnit cu un camion pe şinele de cale ferată, în regiunea sud-vestică Volgograd, a anunţat Comitetul rus de Investigaţii.

„Nouă vagoane au deraiat, dintre care şapte s-au răsturnat. Conform estimărilor iniţiale, peste 100 de persoane au fost rănite”, a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram.

Un video difuzat de mass-media online rusă a arătat vagoane roşii şi gri parţial deformate, răsturnate pe şine, cu pasageri scăpând prin ferestre şi maşini de pompieri în apropiere.

Incidentul a avut loc la 4 km de gara Kotelnikovo, conform Ministerului Situaţiilor de Urgenţă. Aproximativ 324 de lucrători de salvare şi 109 vehicule au fost trimişi la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.

Trenul transporta 803 pasageri, dintre care 140 au suferit vânătăi şi escoriaţii, conform Căilor Ferate Ruse (RZD). Şaisprezece persoane, inclusiv un copil, au fost spitalizate, se arată într-un comunicat.

Şoferul camionului „a încălcat grav regulile de siguranţă rutieră” intrând pe şine, în ciuda avertismentului sonor, „în faţa trenului care se afla în apropiere”, a precizat RZD.

„Mecanicul trenului a folosit frâna de urgenţă, dar nu a putut evita coliziunea, din cauza distanţei prea mici”, a adăugat compania.

A fost deschisă o anchetă pentru încălcarea regulilor de siguranţă şi de operare a transportului, potrivit Comitetului rus de Investigaţii.

Tags: accident de trenîn Rusia
Categorii: ExterneȘtirile zilei