Accident ecologic in Malaezia: Peste 2.000 de persoane intoxicate cu reziduuri deversate într-un râu

Publicat:

Peste de 2.000 de persoane, dintre care numeroşi copii, s-au îmbolnăvit în Malaezia după ce au fost intoxicate cu reziduuri deversate într-un râu care au degajat vapori toxici, a informat vineri un deputat local, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Circa 200 de şcoli şi creşe au fost închise în sudul statului Johor din cauza reziduurilor toxice vărsate de un camion săptămâna trecută.


Citește și : Pompeo: SUA speră să continue discuțiile privind denuclearizarea Coreei de Nord

Unele victime, care au inhalat vapori, au acuzat vărsături, iar starea unui mic număr dintre acestea este gravă.

Vineri un total 2.355 de persoane primiseră îngrijiri medicale de săptămâna trecută şi 113 dintre acestea fuseseră spitalizate, a declarat pentru AFP deputatul local Sahruddin Jamal. Până în prezent nu a fost raportat niciun deces.

Confruntat cu amploarea acestei crize sanitare, premierul Mahathir Mohamad a vizitat joi victimele spitalizate şi a salutat eforturile depuse de echipele de salvare.

Militari şi specialişti în deşeurilor toxice, purtând echipamente de protecţie şi măşti, au fost mobilizaţi pentru a curăţa râul, aflat lângă oraşul industrial Pasir Gudang.

Citește și : Rusia susține continuarea dialogului dintre Statele Unite și Coreea de Nord pe tema denuclearizării

Potrivit presei locale, reziduurile toxice provin de la uleiul folosit pentru a lubrifia motoarele vaselor, care emană metan şi benzen. Aceasta estimează că până la 40 de tone din această substanţă ar fi putut fi deversate în râu.

Trei bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu acest caz. Aceştia riscă până la cinci ani de închisoare dacă sunt găsiţi vinovaţi de încălcarea legislaţiei de mediu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.