Accident feroviar în Republica Democratică Congo – Peste 50 de morți

Publicat:

Un tren a deraiat joi dimineață în apropierea orașului Mayibaridi din Congo, provocând decesul a peste 50 de persoane și rănirea mai multor persoane, relatează cotidianul The Independent, potrivit agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul pentru Afaceri Umanitare, Steve Mbikayi, a anunțat bilanțul accidentului feroviar produs în cursul dimineții de joi se înscrie în jurul numărului de 50 de persoane decedate, cărora li se adaugă un număr neprecizat de răniți.


Citește și : Israelul este sigur că americanii îşi vor păstra politica de sancţiuni împotriva Iranului

În același mesaj, oficialul congolez își exprimă regretul față de tragedia feroviară: „Vorbind în numele Guvernului, prezint condoleanțe familiilor afectate.”

Joi dimineață, în jurul orei locale 3 (ora României, 5:00), un tren de călători a deraiat în apropierea orașului Mayibaridi, Republica Democrată Congo, din cauze încă necunoscute.

Citește și : Doi minori acuzaţi pentru provocarea incendiilor de vegetaţie din Australia

Accidentele feroviare sunt evenimente recurente în Republica Democratică Congo, în ultimii doi ani cauzând decesul a 69 de persoane și rănirea altor peste 50 de persoane în cadrul a trei accidente de amploare. Rețeaua feroviară, incluzând locomotive și vagoane uzate, în funcțiune încă din anii ‘60, și condițiile în care se realizează acest tip de transport în Congo nu mai prezintă siguranță pentru pasagerii trenurilor și sunt principalele cauze ale acestor tragedii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.