X

Accident teribil în Iran. 19 oameni au murit în coliziunea dintre un autobuz şi o cisternă – VIDEO

Nouăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi în coliziunea dintre un autobuz şi un camion cisternă în centrul Iranului, a anunţat televiziunea de stat iraniană IRINN, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tragedia a avut loc în jurul orei 23:15 (18:45 GMT luni) pe autostrada care face legătura între oraşele Kashan şi Natanz, la peste 200 de km sud de Teheran, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Rusia regretă decizia Ucrainei de anulare a tratatului de prietenie și parteneriat

Conform primelor elemente ale investigaţiei, camionul cisternă a lovit autobuzul, la bordul căruia se aflau 47 de persoane, înainte de a lua foc, a declarat generalul Mohammad-Hossein Hamidi, şeful poliţiei naţionale a drumurilor.

Accidentul s-a soldat de asemenea cu răniţi, a adăugat el, fără a preciza numărul acestora, menţionând că au fost transportaţi la spitale din apropiere.


Citește și : Guvernul de la Budapesta va contesta la Curtea de Justiţie a UE votul prin care PE cere sancţiuni împotriva Ungariei

Iranul are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate în accidente rutiere din lume. În iulie, un accident în care a fost implicat tot un camion cisternă şi un autobuz s-a soldat cu 11 morţi în Kurdistan, în vestul ţării.

Accidentele rutiere au făcut 16.300 de morţi şi 336.000 de răniţi în ultimul an iranian (21 martie 2017 – 20 martie 2018), a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Mohammad-Hadi Ayazi, citat de agenţia de presă Isna.

Tags: accidentautobuzcisternaIranKashanNatanz
Categorii: Sinteze