X

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști

Șoferul, care a accidentat mortal un pieton la Botanica în această dimineață, a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști. De asemenea, acesta a refuzat testarea alcoolscopică. Între timp, a fost stabilită identitatea pietonului, care s-a dovedit a fi un bărbat de 76 de ani. Acesta traversa strada regulamentar, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că accidentul s-a produs în jurul orei 07.00. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că șoferul de 26 de ani, conducând un Audi înmatriculat în alt stat, a accidentat pietonul care traversa strada regulamentar, potrivit ipn.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

În urma impactului, bărbatul a decedat pe loc. Șoferul a încercat să se eschiveze de la locul accidentului rutier, dar a fost reținut. Tânărul a refuzat testarea alcoolscopică, urmând să-i fie prelevate probele biologice pentru a se stabili dacă era sau nu sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

În urma impactului mașina implicată în accident s-a răsturnat, fiind făcută zob. Circulația rutieră pe bulevardul Dacia, tronsonul cuprins între strada Hristo Botev și bulevardul Traian este restricționată, pe sensul ieșii din oraș.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: accidentbotanicapolitisti
Justiţie