Accidentul de teleferic din Italia: cablu rupt și frână de urgență nefuncțională

Publicat:

Primele estimări ale anchetei accidentului de teleferic din Italia arată că un cablu s-a rupt, dar nu ar fi funcționat nici frâna de urgență a telecabinei. Între timp, starea singurului copil care a supraviețuit accidentului este critică, dar medicii spun că speră în refacerea sa, informează mediafax.

Procurorul Olimpia Bossi a declarat, conform agenției ANSA, că frâna de urgență a telecabinei „nu a funcționat”.


Citește și : Un fost militar din Royal Navy conducea o reţea de traficanţi de droguri în Spania

Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgență a cabinei prăbușite nu a funcționat.

„Toate acestea sunt presupuneri, dar cred că a existat o dublă problemă: ruptura cablului și frâna de urgență nu a funcționat. Nu știm de ce nu s-a activat”, spune salvatorul alpin Matteo Gasparini.

Frîna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată.

Apelul de urgență a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă și care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunși acolo cu elicopterele au identificat doi supraviețuitori, copii, duși apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Comunitatea din Stresa a declarat, luni, doliu în oraș.

Între timp, singurul copil care a supraviețuit accidentului, în vârstă de 5 ani, „a petrecut o noapte liniștită și acum nu mai rămâne decât să sperăm”, potrivit medicului Giovanni La Valle.

Băiatul a fost operat și este intubat.

„Așteptăm următoarele 48 de ore. Situația este critică, dar putem spera”, adaugă La Valle.

Medicii nu pot spune dacă cel mic a suferit traume cerebrale.

În spital a ajuns mătușa copilului, sora bărbatului care a murit în accident alături de soție și de celălalt fiu, de 2 ani. Familia, de origine israeliană, locuia în zona Pavia. „Am aflat ce s-a întâmplat din mesajele Whatsapp. Multă lume mi-a transmis că îi pare rău și nu înțelegeam despre ce e vorba”, spune Aya Biran, mătușa singurului copil care a supraviețuit accidentului.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane face un tur de forţă în Orientul Mijlociu

14 turiști au murit duminică după ce o telecabină din staţiunea Stresa din nordul Italiei s-a prăbuşit. Cinci dintre aceștia erau israelieni. Practic, tragedia a lovit cinci familii, trei cu domiciliul în Lombardia, una în Emilia Romagna și una în Calabria.

Problema de suprasarcină a fost exclusă, deoarece într-o cabină pot fi transportate peste 35 de pasageri.

Cabina a căzut de la o înălţime de 15 metri şi s-a rostogolit la vale, izbind un copac.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.