X

Accidentul de teleferic din Italia: cablu rupt și frână de urgență nefuncțională

Primele estimări ale anchetei accidentului de teleferic din Italia arată că un cablu s-a rupt, dar nu ar fi funcționat nici frâna de urgență a telecabinei. Între timp, starea singurului copil care a supraviețuit accidentului este critică, dar medicii spun că speră în refacerea sa, informează mediafax.

Procurorul Olimpia Bossi a declarat, conform agenției ANSA, că frâna de urgență a telecabinei „nu a funcționat”.

Citește și : Un fost militar din Royal Navy conducea o reţea de traficanţi de droguri în Spania

Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgență a cabinei prăbușite nu a funcționat.

„Toate acestea sunt presupuneri, dar cred că a existat o dublă problemă: ruptura cablului și frâna de urgență nu a funcționat. Nu știm de ce nu s-a activat”, spune salvatorul alpin Matteo Gasparini.

Frîna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată.

Apelul de urgență a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă și care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunși acolo cu elicopterele au identificat doi supraviețuitori, copii, duși apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Comunitatea din Stresa a declarat, luni, doliu în oraș.

Între timp, singurul copil care a supraviețuit accidentului, în vârstă de 5 ani, „a petrecut o noapte liniștită și acum nu mai rămâne decât să sperăm”, potrivit medicului Giovanni La Valle.

Băiatul a fost operat și este intubat.

„Așteptăm următoarele 48 de ore. Situația este critică, dar putem spera”, adaugă La Valle.

Medicii nu pot spune dacă cel mic a suferit traume cerebrale.

În spital a ajuns mătușa copilului, sora bărbatului care a murit în accident alături de soție și de celălalt fiu, de 2 ani. Familia, de origine israeliană, locuia în zona Pavia. „Am aflat ce s-a întâmplat din mesajele Whatsapp. Multă lume mi-a transmis că îi pare rău și nu înțelegeam despre ce e vorba”, spune Aya Biran, mătușa singurului copil care a supraviețuit accidentului.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane face un tur de forţă în Orientul Mijlociu

14 turiști au murit duminică după ce o telecabină din staţiunea Stresa din nordul Italiei s-a prăbuşit. Cinci dintre aceștia erau israelieni. Practic, tragedia a lovit cinci familii, trei cu domiciliul în Lombardia, una în Emilia Romagna și una în Calabria.

Problema de suprasarcină a fost exclusă, deoarece într-o cabină pot fi transportate peste 35 de pasageri.

Cabina a căzut de la o înălţime de 15 metri şi s-a rostogolit la vale, izbind un copac.

Tags: frânăitaliaOlimpia Bossiteleferic
Categorii: Diaspora