Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie! IMPERIUL media Plahotniuc-Șor ar renaște sub alte denumiri

Publicat:

IMPERIUL media PlahotniucȘor ar renaște sub alte denumiri

Timp de un an, autoritățile R. Moldova au suspendat licențele a 12 televiziuni și au blocat zeci de site-uri web, în încercarea de a proteja spațiul informațional de dezinformarea Kremlinului despre războiul din Ucraina și de amestecul în afacerile interne ale R. Moldova. Însă există voci care declară că acțiunile autorităților au fost ineficiente, iar unele posturi TV și site-urile continuă să funcționeze sub alte denumiri sau extensii, dar cu același personal și programe, transmite Deschide.MD.

Potrivit sursei citate, proprietarii televiziunilor respective erau pregătiți de suspendarea activității cu mult timp înainte de decizia oficială a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și au creat noi companii, pe numele cărora au primit și noi licențe de difuzare de la Consiliul Audiovizualului.


Citeşte şi: Igor Grosu ridică tonul: ‘Transnistria să se pregătească să plătească pentru gaz’ – Stiripesurse.md

Astfel au procedat unele televiziuni deținute de oponenții actualului guvern proeuropean – oligarhii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, acuzați la Chișinău de pregătirea unei lovituri de stat și de încercarea de a instala un guvern obedient prorus.

IMPERIUL media PlahotniucȘor ar renaște sub alte denumiri

Acum, după ce există șansa că Chișinăul va ieși din „starea de urgență”, licențele posturilor TV pot fi restabilite. Însă acest lucru nu se va întâmpla, după ce Parlamentul a adoptat legea privind sancționarea propriilor cetățenii, care se ascund de justiție peste hotare (cum o fac Șor și Plahotniuc). Totodată, prim-ministrul Recean a declarat recent că Guvernul a pregătit noi mecanisme pentru a acționa în astfel de cazuri și în afara stării de urgență.

Astfel, licențele care au fost „temporar suspendate” pe perioada stării de urgență, vor fi retrase definitiv atunci când această „stare” va fi anulată, spun sursele din Guvern despre decizia ce urmează a fi luată de autorități.

Care sunt televiziunile oligarhilor?

Este cunoscut faptul că din timpurile guvernării democraților (PDM-ul lui Vladimir Plahotniuc), oligarhul deține în R. Moldova un conglomerat întreg din care fac parte posturile Publika și Prime, deținute de Plahotniuc direct și oficial, precum și Canal 2, Canal 3, Canal 5, Familia Domașnii și CTC Mega, fiind deținute și administrate de persoane apropiate și afiliate oligarhului.

IMPERIUL media PlahotniucȘor ar renaște sub alte denumiri

Decizia CSE de a suspenda licențele a patru posturi de televiziune din cele șapte controlate de oligarhul fugar ar fi aplicat o lovitură puternică asupra activității acestora, dacă nu ar fi fost totul calculat din timp de Plahotniuc.

Încă în septembrie 2023, fostul administrator al televiziunii Prime TV, Petru Jelihovschi, a reperfectat licențele a două posturi TV create cu doi ani în urmă (GN TV și Legal TV), le-a schimbat denumirea în One TV și Star TV, și s-a angajat să reflecte campania electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie.

La scurt timp după suspendarea licențelor, Publika și Prime dispar din rețele distribuitorilor de programe TV, iar locul lor îl ocupă posturile nou-lansate de Jelihovschi.

În grila Moldtelecom One TV se regăsește pe locul cinci, ocupat anterior de Publika, iar Star TV – pe locul opt, ocupat anterior de Prime.

În grila Starnet Publika și Prime înainte de blocare erau plasate pe butoanele 5 și 6. După blocare, pe aceleași butoane acum sunt One TV și Star TV.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.