X

Achetă preliminară pentru ‘tulburarea ordinii publice şi ameninţări cu moartea’ după o petrecere organizată de un eurodeputat francez

Parchetul francez a lansat o anchetă preliminară pentru ‘tulburarea ordinii publice, insultă şi ameninţări cu moartea’ după o petrecere organizată de eurodeputatul francez Jérôme Riviere în apartamentul său din Paris, deşi în Franţa era în vigoare o carantină strictă, transmite marţi politico.eu, potrivit agerpres.

Riviere, membru al Adunării Naţionale (RN), partidul liderei extremei drepte Marine Le Pen, a invitat câţiva oaspeţi în apartamentul său pe 13 decembrie, potrivit publicaţiei online Mediapart, care a relatat luni prima dată despre acest subiect.

Citește și : OMS nu caută în China vinovații pentru răspândirea coronavirusului

Vecinii lui Jérôme Riviere i s-au plâns acestuia din cauza volumului prea ridicat al muzicii din apartamentul său.

Înregistrări video publicate de Mediapart arată că situaţia a luat o turnură neaşteptată după ce o patrulă de poliţie a verificat clădirea. Unul dintre invitaţii lui Riviere apare în imagini în timp ce îl filmează pe un tânăr care îl filma din afara clădirii. ‘Asta este pentru recrutori. Îţi vor tăia părul. te vor rade în cap”, afirmă invitatul respectiv.

Tânărul filmat a declarat pentru Mediapart că în acel moment s-a speriat şi s-a oprit din filmat. În plângerea pe care a depus-o ulterior la poliţie, el susţine că invitatul a adăugat: ‘Îţi voi tăia capul”.

Potrivit mai multor martori, invitatul respectiv este Jean-Lin Lacapelle, un alt eurodeputat membru al RN. Acesta nu a dorit să facă vreun comentariu despre acuzaţiile la adresa sa.

Citește și : UE grăbește lansarea noii generații de sateliți Galileo

Jérôme Riviere a negat că în seara respectivă din apartamentul său au fost proferate ameninţări şi insulte. ‘A fost o cină de lucru. Nu a fost nicio petrecere şi nicio insultă”, a spus el, precizând că a redus volumul muzicii în momentul venirii poliţiei. ”Sunt un parlamentar RN. Unii vecini nu mă plac”, a adăugat el.

Tags: anchetacarantinafrantaJérôme RiviereMarine Le Penparis
Categorii: Diaspora