X

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

În timpul ploilor de aseară, în mai multe localități din țară, au fost smulse acoperișuri și doborâți copaci.

Citește și: Mascații au descins la vama Leușeni

Salvatorii au intervenit în mai multe gospodării pentru înlăturarea consecințelor intemperiei.  În raionul Glodeni, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate acoperișurile mai multor case locative din satele Limbenii Noi, Iabloana, Ciuciulea, Viișoara. Totodată, angajații IGSU au intervenit și în raionul Dondușeni. Aici, în localitatea Țaul, vântul a deteriorat 30% din suprafața acoperișului a unui bloc locativ cu 5 nivele, dar și acoperișurile a 4 case particulare și a 2 garaje. De asemenea, rafalele de vânt au smuls acoperișul unui magazin alimentar, iar în urma prăbușirii unui copac a fost deteriorat un garaj și un microbuz. În satul Târnova, acoperișul unei case de locuit a fost distrus parțial în urma intemperiilor înregistrate.

Potrivit rapoartelor, în ultimele 24 de ore, în total angajații IGSU au intervenit în 23 de cazuri pentru defrișarea copacilor în urma rafalelor de vânt în toată țara.  Intervențiile au avut loc în 15 raioane, printre care Bălți, Strășeni, Cimișlia, Hâncești, Edineț, municipiul Chișinău ș.a. În urma intemperiilor victime nu au fost raportate.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

Tags: ISGUploi puternicepompieri Moldovasalvatori Moldova
Știrile zilei