X

Acordul de asociere cu UE nu a asigurat Republicii Moldova piață de export (ambasador rus)

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, consideră că acordul de asociere cu UE nu a asigurat Republicii Moldova piață de export, astfel că moldovenii care vor vota la alegerile parlamentare trebuie să fie întrebați în ce măsură este importantă Rusia pentru ei, ca piață tradițională, potrivit mediafax.

Întrebat, luni, la Cluj-Napoca, de presă, cât de importante sunt alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova pentru Rusia și România, Valery Kuzmin a spus că Moldova produce mai mult decât este gata să cumpere UE de la ea.

Citește și : Franţa şi Germania poartă discuţii asupra regulilor privind exporturile de armament

”Trebuie întrebați cetățenii moldoveni în ce măsură este importantă România pentru ei și în ce măsură este importantă Rusia. Pot spune cu siguranță că acordul de asociere cu UE nu a asigurat Republicii Moldova piață de export. Moldova produce mai mult decât este gata să cumpere UE de la ea. În mod tradițional, piața de export a Republicii Moldova a fost constituită din Rusia, Ucraina, Belarus, fostele republici ale URSS. În prezent, această posibilitate există în continuare. De aceea, există interesul de a susține legăturile cu noua asociație economică, Uniunea Economică Eurasiatică. Din păcate, la Bruxelles, oamenii sunt puși în fața unei alegeri, ori faceți comerțul cu UE, ori cu altcineva. Or noi nu procedăm în acest fel”, a spus Kuzmin.

Acesta a fost, din 27 iulie 2007 până în 5 aprilie 2012 ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în Republica Moldova.

Citește și : Uniunea Europeană avertizează cu privire la pericolele unei escaladări militare în Venezuela

Tags: acordbruxellesexportMoldovaRomaniaUEUniunea Economică EurasiaticăValery Kuzmin
Categorii: Diaspora