X

Acordul nuclear iranian: Întâlnire între ministrul de externe german Heiko Maas şi consilierul pentru securitate naţională a SUA

Nicio schimbare a poziţiilor americană şi europeană nu a fost anunţată în legătură cu acordul nuclear iranian după o întâlnire care a avut loc miercuri între ministrul de externe german Heiko Maas şi consilierul pentru securitate naţională a Statelor Unite, John Bolton, relatează joi dpa.

Maas şi Bolton au avut o întâlnire la Casa Albă de 75 de minute, dublu faţă de timpul planificat, după care Maas a declarat că a spus din nou clar că Germania şi europenii vor rămâne în acordul nuclear şi vor face tot posibilul pentru a menţine în acord Iranul.

Citește și : Vedete ale jazzului vor concerta pe scena festivalului All Stars din Paris

Întâlnirea a avut loc la doar două săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acord.

Trump a declarat că acordul negociat între Iran şi SUA, Marea Britanie, China, Franţa, Germania şi Rusia nu a ajuns suficient de departe pentru a asigura că dezvoltarea armelor nucleare de către Teheran este blocată. Toate celelalte părţi în acord vor să îl păstreze.

Germania doreşte în continuare să împiedice proliferarea armelor nucleare, a mai spus Maas. El şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de starea relaţiei transatlantice, dar a subliniat şi faptul că SUA sunt un “partener important”, adăugând că opiniile diferite trebuie să fie abordate deschis.

Citește și : Comisia Europeană recomandă închiderea procedurii disciplinare împotriva Franţei pentru deficit excesiv

Tags: Casa AlbagermaniaIranJohn BoltonMaas
Categorii: Diaspora