Act antisemit la Strasbourg. Un memorial care marca locul unei vechi sinagogi a fost vandalizat

Publicat:

Un memorial care marca locul unei sinagogi distruse în timpul ocupaţiei naziste din Franţa a fost descoperit vandalizat sâmbătă, au anunţat autorităţile din Strasbourg (estul Franţei), informează dpa, potrivit Agerpres.

Placa de marmură amplasată pe locul vechii sinagogi, incendiată în 1940 de membri ai Tineretului Hitlerist şi ulterior demolată, a fost dată jos de pe soclu, după cum se putea observa în fotografiile publicate de cotidianul regional Dernieres Nouvelles d’Alsace.


Citește și : Canada: Premierul Trudeau şi-a remaniat guvernul, pe fondul controversei privind compania SNC-Lavalin

Primarul Strasbourgului, Roland Ries, a declarat postului de televiziune France 3 că a fost cu siguranţă un act antisemit.

Placa “cântăreşte cel mai probabil între 300 şi 400 de kilograme. Cu siguranţă nu a fost dată jos de o singură persoană”, a apreciat Ries.

Acesta este ultimul incident dintr-o serie întreagă de acte aparent antisemite care au fost condamnate deopotrivă de autorităţile franceze şi de comunitatea evreiască din Franţa, considerată a fi cea mai numeroasă din Europa.

Citește și : OIAC: În orașul sirian Douma s-au folosit arme chimice cu clor

Luna trecută, pe zeci de morminte dintr-un cimitir evreiesc din apropiere de Strasbourg au fost desenate svastici, iar acte de vandalism cu caracter antisemit au fost semnalate şi la Paris.

“Mai spun o dată: Ajunge!”, a scris sâmbătă pe contul său de Facebook primarul Ries, după ce a vizitat memorialul vandalizat din Strasbourg.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.