X

Acte falsificate, contra sumei de 100 EUR, depistate în punctele de trecere a frontierei moldo-române

Acte falsificate, contra sumei de 100 EUR, depistate în punctele de trecere a frontierei moldo-române

Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează doi conaționali în legătură cu ilegalitățile constatate referitoare la actele falsificate. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni.

 

Primul caz a fost consemnat în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, la pista de control pe direcția intrare în R.Moldova, când un conațional în vârstă de 40 de ani s-a apropiat în calitate de pasager, având ruta ocazională “Germania – Moldova”.
În timpul controlului în linia a doua, s-a descoperit că acesta deținea un permis de conducere pretins a fi emis de autoritățile ucrainene, dar cu semne de falsificare evidente. În timpul audierilor, persoana în cauză a declarat că a obținut documentul în Germania, cu ajutorul unui cetățean ucrainean, contra sumei de 100 EUR.

Același tertip ca și în primul incident a fost utilizat de către un alt conațional în vârstă de 50 de ani. Acesta s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni în calitate de pasager pe ruta ocazională „Bălți- Iași”. Și în cazul acestuia, în urma controlului de nivelul doi, s-a descoperit un permis de conducere polonez falsificat. În declarațiile sale, persoana respectivă afirmă că a frecventat cursuri online, pentru care a achitat suma de 800 EUR.

Conform procedurilor, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Tags: a frontierei moldo-româneActe falsificatecontra sumei de 100 EURdepistate în punctele de trecere
Categorii: SocialȘtirile zilei