X

Acte falsificate și substanță psihotropă, ridicate la vama Leușeni

Acte falsificate și substanță psihotropă, ridicate la vama Leușeni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au depistat în trafic trei conaționali care dețineau acte românești falsificate și substanță psihotropă. Persoanele s-au prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în data de 12 iunie 2024.

În primul caz sunt vizați doi pasageri de la ruta care se deplasa în Germania – doi cetățeni moldoveni în vârste de 21 și 20 de ani. În cadrul controlului adițional, efectuat conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat asupra lor două cărți de identitate, pretins a fi eliberate de autoritățile române pe numele acestora. La verificările amănunțite, cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au constatat că ambele documente conțin indici de falsificare. În audieri, tinerii au declarat că ar fi apelat la un intermediar, identificat pe rețelele de socializare, care contra sumei de 100 EUR fiecare a intrat în posesia actului românesc.

În a doua ilegalitate este documentat un cetățean moldovean de 29 de ani, care s-a prezentat printre pasagerii rutei „Moldova-Germania”. În cadrul verificărilor în nivelul doi, polițiștii de frontieră au depistat un pachețel cu substanță de culoare albă presupusă a fi de tip psihotropă (sare). Pachețelul era camuflat în husa telefonului personal. În declarații, tânărul a recunoscut că folosește personal substanța.

Tags: Acte falsificate și substanță psihotropăridicate la vama Leușeni
Categorii: Știrile zilei