X

„Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului

„Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului

Agenția de Mediu face apel către toți cetățenii – să se implice activ în protejarea și conservarea resurselor naturale. Fiecare dintre noi are un rol esențial în acest efort global. Este un moment critic care evidențiază ritmul alarmant în care consumăm resursele naturale ale planetei.

Potrivit unui comunicat al Agenției de Mediu: „Această zi simbolizează momentul din an în care cerințele umanității față de resursele naturale depășesc capacitatea Pământului de a le regenera în mod sustenabil pentru acel an.”

Conform Global Footprint Network, această dată a venit din ce în ce mai devreme în ultimii ani, reflectând creșterea rapidă a consumului de resurse și presiunii asupra ecosistemelor. Dacă vom continua această tendință, impactul asupra mediului va fi ireversibil, afectând grav biodiversitatea, clima și resursele vitale ale planetei.

Ziua Suprasolicitării Pământului trebuie să fie un moment de reflecție și acțiune. Este esențial să înțelegem că resursele planetei sunt finite și că protejarea lor este responsabilitatea noastră comună întru asigurarea unui viitor sustenabil pentru generațiile viitoare.

Citește și: Dispozitive medicale costisitoare, tăinuite de controlul vamal, depistate la vama Leușeni

În același mesaj, agenția vine și cu câteva măsuri esențiale pe care le putem adopta pentru a reduce suprasolicitarea Pământului:

Tags: Agenția de Mediuviitor sustenabilZiua Suprasolicitării Pământului
Social