X

Acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Scopul este combaterea depozitării ilegale a deșeurilor

Acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Scopul este combaterea depozitării ilegale a deșeurilor

Inspectorii de mediu din Telenești, în colaborare cu ÎS Întreprinderea pentru Silvicultură Telenești, au desfășurat o acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Această inițiativă a avut ca principal obiectiv combaterea depozitării ilegale a deșeurilor și asigurarea respectării normelor de protecție a mediului în această zonă.
Pe parcursul acțiunii, echipele de inspectori au efectuat și razii de salubrizare în localitatea Cîșla, unde au depistat cazuri de depozitare a deșeurilor în locuri interzise. Au fost întocmite 2 procese-verbale conform articolului 154 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, în vederea sancționării celor implicați în aceste practici ilegale.
În cadrul controlului efectuat asupra transportului de masă lemnoasă, nu s-au depistat încălcări ale legislației în vigoare.
Citește și: În ultimele șase luni, inspectorii muncii au identificat peste 600 de persoane care prestau muncă nedeclarată
Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că acțiunile de acest gen demonstrează angajamentul inspectorilor în protejarea mediului înconjurător și în combaterea practicilor ilegale care pot afecta calitatea acestuia.
Este important ca astfel de acțiuni să beneficieze de sprijinul comunității pentru a asigura un mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare.
Tags: deşeuriOcolul silvicTeleneşti
Social