X

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca

Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) și Planul comun pentru intensificarea măsurilor de prevenire a incendiilor la vegetația uscată pe teritoriul raionului Soroca, aprobat de Direcția Situații Excepționale Soroca, coordonat cu Inspecția pentru Protecția Mediului Soroca și Inspectoratul de Poliție Soroca, reprezentanții acestor instituții au continuat campania de informare a locuitorilor primăriei Stoicani din raionul Soroca cu privire la neadmiterea cazurilor de ardere a vegetației uscate în câmp deschis, precum și a deșeurilor și resturilor vegetale în localități.
La ședința convocată în cadrul primăriei au fost prezenți membri ai consiliului local, reprezentanți ai agenților economici din teritoriu, locuitori ai comunei. În afară de prevederile legale și sancțiunile de care sunt pasibile persoanele care ard deșeurile și resturile vegetale celor prezenți li s-a adus la cunoștință și faptul că fiecare persoană fizică sau juridică care utilizează apa din bazinele de apă de suprafață pentru irigare sau în scop de piscicultură, în conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 272 din 23.12.2011 și Legii nr. 1515 din 16.06.1993 privind protecția mediului înconjurător, este obligată să dețină autorizație de mediu de folosință specială a apei (AMFSA).
Acțiunile comune de informare, prevenire și contracarare a arderii resturilor vegetale și deșeurilor vor fi organizate în toate localitățile raionului Soroca.
Tags: actiuniresturi vegetaleSoroca
Social