Acțiunile AstraZeneca scad după eșecul studiului unui medicament împotriva cancerului pulmonar

Publicat:

Acțiunile AstraZeneca scad după eșecul studiului unui medicament împotriva cancerului pulmonar

Acțiunile AstraZeneca, listate la Londra, au scăzut marți cu peste 5%, după ce rezultatele studiilor companiei privind cancerul pulmonar au arătat că medicamentul său experimental de precizie nu a îmbunătățit semnificativ rezultatele globale de supraviețuire pentru pacienți, scrie Reuters.

Acțiunile au scăzut cu până la 5,6% la 119,98 lire sterline în tranzacțiile de dimineață, acțiunile, care au crescut cu aproape 18% în acest an, fiind pregătite pentru cea mai mare scădere de o zi din ultimele șapte luni, dacă pierderile se mențin, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Supraviețuirea globală, sau ratele OS, în studiul TROPION-Lung01 „nu a atins semnificația statistică”, a declarat compania într-o prezentare la Conferința Mondială privind Cancerul Pulmonar din San Diego, care a avut loc luni.

„Ne așteptăm ca această actualizare să determine piața să adopte o viziune chiar mai prudentă cu privire la aprobarea Dato TL01 FDA până la sfârșitul anului”, au declarat analiștii de la JPMorgan într-o notă.

Studiul în stadiu avansat a fost urmărit îndeaproape de investitori și analiști, care prevăd că medicamentul, cunoscut sub numele de Dato-DXd, ar putea fi un alt medicament cu cele mai mari vânzări pentru AstraZeneca.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Medicamentul face parte dintr-o clasă promițătoare cunoscută sub numele de conjugate anticorp-medicament (ADC), care constau în anticorpi monoclonali care urmăresc tumorile și care sunt combinați cu o încărcătură de chimioterapie care distruge celulele. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Daiichi Sankyo din Japonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 12 septembrie 2024 

Horoscop 12 septembrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase în plan profesional, dar și în dragoste, pentru unii nativi. Scorpionii pot...

Prințesa din Dubai, care s-a despărțit de soț pe Instagram, lansează marca de parfum ‘Divorce’

Prințesa din Dubai, care s-a despărțit de soț pe Instagram, lansează marca de parfum 'Divorce' Shaikha Mahra este unul dintre cei 26 de copii ai...

După opt ani de pauză, Bucharest Music Film Festival revine cu concerte live, spectacole și proiecții în aer liber

După opt ani de pauză, Bucharest Music Film Festival revine cu concerte live, spectacole și proiecții în aer liber   Bucharest Music Film Festival este relansat...

Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5

Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5 Producătorul japonez Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5, pe care o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.