X

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut la bursă în tranzacţiile anterioare deschiderii, după problemele informatice detectate la o serie de servicii ale gigantului informatic, care au afectat companii din toată lumea.

La ora 10:30 (8:30 GMT), titlurile CrowdStrike, incluse în indicele Nasdaq, erau în scădere cu circa 14%, în timp ce acţiunile Microsoft erau pe minus cu aproape 3% înainte de începerea sesiunii de tranzacţionare la bursa de la New York.

Citește și: Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Potrivit postului de televiziune american CNBC, CrowdStrike a suferit o întrerupere care a afectat companii din toată lumea şi care s-a datorat unei probleme cu ultima sa actualizare, relatează agenţia EFE, scrie Agerpres.

Anterior, Microsoft anunţase o pană informatică la aplicaţiile sale din cloud care, potrivit companiei, sunt deja în mare parte rezolvate.

Aceste pene informatice au generat probleme unor companii şi instituţii din numeroase ţări.

Tags: BursaCrowdStrikeMicrosoft
Social