Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate prin decizie judecătorească

Publicat:

Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate prin decizie judecătorească

Un tribunal rus a înghețat acțiunile Raiffeisen Bank International (RBI), a anunțat joi cea mai mare bancă occidentală din Rusia, hotărârea instanței însemnând că orice vânzare a filialei ruse este exclusă pentru moment, informează Reuters.

RBI, cu sediul în Austria, a promis să se desprindă de afacerea sa din Rusia, care asigură un serviciu de plată pentru sute de companii din această țară, după ce a fost supusă presiunilor din partea autorităților internaționale de reglementare. Însă, după mai mult de doi ani de război între Rusia și Ucraina, puține lucruri s-au schimbat, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Decizia, cea mai mare înghețare de acțiuni care implică o bancă occidentală din Rusia, marchează o escaladare în impasul dintre Moscova și Occident.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că demersul instanței ruse exclude vânzarea filialei din Rusia, deși a spus că decizia nu va avea niciun impact asupra operațiunilor filialei ruse sau asupra eforturilor cerute de Banca Centrală Europeană pentru reducerea acestora.

„Putem numi în continuare conducerea și să dăm instrucțiuni rușilor, dar nu putem vinde banca”, au spus reprezentanții RBI.

RBI va încerca să anuleze decizia instanței, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanților băncii.

Autoritățile ruse au transmis clar RBI, care are aproximativ 2.600 de clienți corporativi, 4 milioane de deținători de conturi locale și 10.000 de angajați, că doresc ca aceasta să rămână în Rusia deoarece permite efectuarea plăților internaționale, a declarat o sursă pentru Reuters.

RBI este un colac de salvare financiar esențial pentru milioane de clienți ruși care doresc să trimită euro sau dolari în străinătate. Autoritățile de reglementare occidentale doresc ca acest lucru să se schimbe. Banca Centrală Europeană cere băncii să-și reducă afacerile din Rusia.

Cu proprietăți industriale extinse, peste 18 milioane de clienți de la Viena la Moscova și 44.000 de angajați, Raiffeisen este un pivot financiar pentru Austria și pentru o mare parte din Europa de Est.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Rusia a devenit o sursă și mai mare de bani pentru banca austriacă după ce a început războiul din Ucraina, în 2022.

Piața din Rusia a adus aproximativ jumătate din profiturile grupului în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a creșterii comisioanelor pentru plățile în străinătate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari

Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari La sfârșitul lunii august, activele oficiale de rezervă au constituit 5 593,81 milioane de...

Judocanul Oleg Crețul la Jocurile Paralimpice de la Paris va lupta pentru medalia de bronz

Judocanul Oleg Crețul la Jocurile Paralimpice de la Paris va lupta pentru medalia de bronz Judocanul Oleg Crețul poate aduce prima medalie a R.Moldova la...

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți Un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka a ucis trei persoane și a rănit alte trei....

Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris

Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris Republica Moldova va avea prima medalie la Jocurile Paralimipice după o pauză de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.