X

Un activist ecologist rus a fost spitalizat după ce a fost bătut de atacatori neidentificaţi

Un important activist ecologist rus a declarat vineri că a fost spitalizat după ce a fost bătut crunt de atacatori neidentificaţi, în oraşul Krasnodar (sud), relatează Reuters.

Andrei Rudomakha, director al ONG-ului Environmental Watch on the North Caucasus, a declarat pentru Reuters că el şi un grup de activişti au fost atacaţi joi la întoarcerea din oraşul Gelendzhik, în zona de coastă a Mării Negre, unde se documentaseră în legătură cu construirea ilegală a unei complex destinat unor oficiali de rang înalt, conform agerpres .

‘Cred că atacul are legătură cu aceasta’, a menţionat Rudomakha, adăugând că atacatorii au furat aparatele de fotografiat pe care militanţii ecologişti le aveau asupra lor.

Citește și : Mii de peruani protestează faţă de graţierea lui Alberto Fujimori – VIDEO

Rudomakha a declarat că în urma atacului a suferit o contuzie, are nasul spart şi dinţi rupţi.

Filiala regională a Ministerului de Interne rus a indicat într-o declaraţie transmisă Reuters că autorităţile anchetează incidentul.

Membri ai acestui ONG au mai avut în trecut incidente cu autorităţile.

Un activist al ONG-ului, Evgheni Vitişko, care a atras atenţia asupra impactului ecologic al lucrărilor de construcţie pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Soci, din 2014, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce mai fusese condamnat pentru daune aduse proprietăţii guvernatorului regiunii.

Grupuri ale societăţii civile, între care organizaţii pentru protecţia mediului, au criticat acţiunea autorităţilor de a exercita mai mult control asupra activităţilor lor.

Tags: activistAndrei RudomakhaGelendzhikkrasnodarONGsocispitalizat
Categorii: Știrile zilei