X

Activist public: ‘Mafia’ din procuratură este acoperită de persoane din sistemul judecătoresc

Activist public:’Mafia’ din procuratură este acoperită de persoane din sistemul judecătoresc

Reprezentantul asociației obștești „Lege și Dreptate”, Marcel Darie, susține că „mafia” din procuratura din Chișinău este acoperită de persoane din sistemul judecătoresc.

În cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, acesta a declarat că în procuratura municipală există o „rețea criminală condusă de procurorul-șef Oleg Afanasiei, care se ocupă de extorcare, spălare de bani prin criptomonede, distribuire de pornografie prin intermediul rețelelor de socializare” etc. El a spus că a fost creată „mafia” din procuratura municipală.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Darie susține că oamenii din sistemul judiciar cooperează activ cu această „mafie” – „judecătorul Constantin Damamschin, care ia bani pentru fiecare decizie, există chiar și un sistem de tarife”.

Activistul public spune că „ei sunt implicați în extorcarea de bani de la oamenii de afaceri”.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

„După declarațiile mele, am primit sute de mesaje de la oameni care au avut de suferit în urma acestor acțiuni. Nu avem nevoie de acest tip de reformă a justiției. Am votat pentru o justiție funcțională, pentru respectarea drepturilor și a legilor…”, a declarat Darie.

Potrivit acestuia, el a apelat la Procuratura Anticorupție încă din luna august, fiind gata să depună mărturie, însă această cerere a fost predată procurorilor, care au fost reclamați. În pofida acestui fapt, Dariy este încrezător că va „obține dreptate”.

Tags: Marcel DarieProcuratura
Justiţie